Futbol Femení
Esports Futbol 13/07/2011

El Mundial d'Alemanya ja té la primera selecció finalista: els Estats Units

El combinat americà, més sòlid en els moments clau de partit, ha derrotat per 3-1 una alegra selecció francesa que ha jugat millor però ha perdut el control del matx al tram final

L'habilidosa mitjapunta francesa, Necib, supera l'entrada de l'americana Lloyd.

BarcelonaUna de les places de finalista del Mundial femení d'Alemanya ja està assignada i se la queda la selecció dels Estats Units, que ha guanyat 3-1 a França en el primer duel de semifinals al Borussia Park de Mönchengladbach davant gairebé 26.000 persones.

La davantera Abby Wambach, autora del 2-1 en el minut 79' i declarada millor jugadora del partit, i Hope Solo sota pals, han liderat el combinat americà per derrotar una alegra però innocent selecció francesa. Les blue, amb més joc, han merescut més, però les de Bruno Bini han pagat car el seu atreviment amb l'empat a un en el marcador i han encaixat amb molta facilitat dos gols a falta de deu minuts per acabar el matx.

La solidesa i experiència americana, que s'han avançat en el marcador amb un gol de Lloyd al primer temps, ha estat més potent que el frenètic ritme de Necib a la mitja punta, la precisió de Bompastor des de la banda esquerra o la classe de la veterana Soubeyrand al centre del camp. De fet, quan la migcampista ha abandonat el terreny de joc en el 78', ha arribat la desfeta de les franceses, que havien empatat al 55' amb una centrada xut de Bompastor.

Amb l'1-1 al marcador i animada per sentir-se dominadora amb la pilota, la selecció de França ha avançat línies, fet que ha aprofitat l'equip de Pia Sundhage per foradar la defensa rival amb un joc molt directe. Wambach, rematant de cap un còrner a segon pal, ha fet el 2-1 al minut 79' i Morgan, tres minuts després, ha rematat la victòria definint amb tranquil·litat davant la mala sortida de Sapowicz.

No ha sigut possible la reacció francesa i els Estats Units tornen a una final del Mundial, partit que no jugaven des del 1999, quan va guanyar contra la Xina.

França: Sapowicz; Lepailleur, Georges, Meilleroux, Bompastor; Abily, Bussaglia, Soubeyrand (Thomis, m.78), Thiney; Necib i Delie (Le Sommer, m.46).

Estats Units: Solo; Krieger, Sauerbrbrunn, Rampone, Lepeilbet; O'Reilly (Heath, m.87), Boxx, Lloyd (Rapinoe, m.65), Cheney; Rodriguez (Morgan, m.56) i Wambach.

Gols: 0-1, m.9: Cheney; 1-1, m.55: Bompastor; 1-2, m.79: Wambach; 1-3, m.82: Morgan.

Àrbitra: Kirsi Heikkinen (FIN). Ha tret groga a Thomis en el minut 90.

Estadi: Borussia Park de Mönchengladbach, davant 25676 persones.