Futbol Femení
Esports Futbol 23/06/2011

Acusen dues jugadores de la selecció femenina de Guinea Equatorial de ser homes

La capitana de Ghana, Florence Okoe, ha denunciat la selecció femenina de Guinea Equatorial per alinear dos homes en el partit amistós que van jugar ahir per preparar el Mundial femení que arrenca diumenge a Alemanya

Natalia Arroyo
1 min
Salimata Simpore amb Guinea Equatorial durant la final de la Copa d'Àfrica.

BarcelonaEl Mundial d'Alemanya comença diumenge a Berlín amb el partit Alemanya-Canadà, però la notícia d'avui és la denúncia de Florence Okoe, capitana de la selecció femenina de Ghana, que acusa a dues jugadores del combinat de Guinea Equatorial de ser homes.

L'acusació afecta a Salimata i Bilguisa Simpore, dues germanes que, com a mesura preventiva, ja han estat apartades de la concentració que el combinat de Guinea Equatorial està duent a terme per preparar la seva participació al Mundial.

Salimata i la seva germana ja van centrar la polèmica durant la Copa Àfrica femenina del passat mes de novembre, després que les seleccions de Camerún, Ghana i Senegal denunciessin Guinea Equatorial, com han tornat a fer ara.

La FIFA està investigant l'escàndol per resoldre'l com més aviat millor. El màxim organisme, que encara no s'ha manifestat al respecte, ha anunciat que durant el campionat no efectuarà cap "examen obligatori o rutinari per comprovar el sexe de les jugadores", però sí el farà per verificar un cas "sempre que hi hagi un dubte clar".

El reglament, que s'estrenarà a Alemanya 2011, trasllada a les associacions la responsabilitat de fer les comprovacions de gènere pertinents i pretén "protegir la dignitat i intimitat de les persones". La FIFA ha explicat que es procedirà a acceptar la petició d'un examen mèdic quan hi hagi raons de pes per sospitar d'una jugadora.

stats