Futbol Femení
Esports Futbol 17/07/2011

El Japó i els Estats Units volen ser campiones en el millor Mundial femení de la història

Després de tres setmanes d'estadis plens, altíssimes audiències televisives i brillants exhibicions tècniques de les millors jugadores del món, el Mundial d'Alemanya s'acomiada amb una inèdita final Japó-Estats Units

Natalia Arroyo
1 min
Aya Miyama celebra el gol de falta que ha suposat el 2-1.

BarcelonaDe 25 ocasions en què s'han enfrontat el Japó i els Estats Units, les nadeshiko només han pogut esgarrapar tres empats, mentre que han perdut les altres 22 vegades. El domini nord-americà és absolut. De fet, la selecció de Pia Sunhage afronta la final del Mundial femení d'Alemanya d'aquest vespre a les 20.45 com a gran favorita, assumint que el seu palmarès ja contempla dues copes del 1991 i del 1999.

El pes de la història gairebé les obliga a guanyar, si bé el combiant dels Estats Units no ha exhibit un futbol tan eixerit i vistós com les japoneses. Més aviat ha sigut un estil ranci, però pràctic. Molt competitiu. Molt ordenat. Tot i tenir més futbol, la poca experiència en aquesta classe de partits juga en contra del conjunt nipó que somia a aprofitar l'ocasió de convertir-se en la primera selecció asiàtica en coronar-se com a millor del món. La Xina va estar a prop de fer-ho, també contra els Estats Units el 1999, en una final que es va resoldre de forma agònica als penals.

El Japó arriba a la final després de derrotar Suècia 3-1, idèntic resultat amb el qual les nord-americanes van desfer-se de França per accedir al partit més esperat de tot el Mundial. L'estadi de Frankfurt fregarà el ple en l'última jornada d'un campionat que ha estat un èxit d'organització i del qual s'espera un efecte moda que faci créixer el futbol femení.

stats