Futbol Femení
Esports Futbol 27/06/2011

El segon dia de Mundial manté l'esperit vertical i ofensiu del primer

La bona afluència de públic als estadis i el creixent nivell tècnic de les futbolistes estan oferint uns primers partits de Mundial vistosos i àgils, amb les seleccions jugant sense reserves

Natalia Arroyo
2 min
Aya Miyama celebra el gol de falta que ha suposat el 2-1.

BarcelonaMés de 31.000 persones han seguit avui els dos partits de la segona jornada de Mundial, que han deixat al Japó com a líder del grup B. Les noies que dirigeix Sasaki han derrotat Nova Zelanda 2-1 a Bochum davant 12.538 persones al migdia. En l'altre partit del dia, Mèxic i Anglaterra han empatat a un gol a Wolfsburg davant 18.702 persones.

Només la falta de punteria ha evitat que els partits tinguessin resultats més amplis. Fins a quaranta-cinc xuts s'han vist avui. Però només cinc gols. És a dir, un encert de poc més del 10% d'efectivitat. Tot i aquesta demolidora dada negativa, la sensació és que el nivell de les jugadores ha millorat i, del seu millor gest tècnic, sorgeixen més ocasions de gol, millors assistències, millors combinacions col·lectives. Superats els nervis del debut, s'han d'esperar millors partits, potser més especulatius, en les següents jornades.

Japó 2-1

El combinat asiàtic ha demostrat que sempre és una selecció a tenir en compte quan arriba la competició mundial. Perillosa sempre, sobretot a pilota aturada, la selecció de Sasaki ha fet fins a quinze remats, però només ha aconseguit marcar dos gols. Nagasato ha fet bona una recuperació a tres quarts d'una companya, fer definir de forma brillant i fer el primer de la tarda. Ben aviat, però, ha respost Nova Zelanda i ha empatat el matx amb un gran remat de cap de Hearn, al segon pal. A falta de poc més de vint minuts, Aya Miyama ha xutat amb precisió una falta a la frontal de l'àrea per fer el definitiu 2-1 que deixa Japó líder del grup.

Mèxic 1-1

També aquest partit ha començat obert i vibrant. Mèxic ha buscat arribar amb joc directe sobre Maribel, mentre que Anglaterra ha intentat tenir la pilota i jugar amb calma. El gol, però, ha vingut després d'un córner. Williams ha rematat de cap i la pilota l'ha desviada una defensa mexicana. Abans del descans, Ocampo s'ha tret de la màniga un xut potentíssim que ha sorprès la portera anglesa, que ha vist com la pilota s'ha colat per l'escaire. El segon temps ha tingut ocasions per a tots dos bàndols, sobretot per a les angleses, però el partit ha acabat amb empat.

Demà

La tercera jornada obre el torn per a dues de les favorites: els Estats Units i Suècia. En el cas de les americanes, jugaran contra el perillós i jove combinat de Corea del Nord a les 18.15 a Dresde. Abans, a les 15.00 i a Leverkusen, jugaran les seleccions de Colòmbia i Suècia.

stats