Futbol Femení
Esports Futbol 02/09/2011

Després de triomfar als Estats Units, l'experiquita Vero Boquete vol conquerir la lliga russa

La davantera gallega s'ha acomiadat aquest migdia de l'afició periquita després del seu pas per la WPS nord-americana i ha anunciat que fitxa pel FC Energiya Voronezh, líder de la lliga russa i equip de Champions

Natalia Arroyo
2 min
Vero Boquete durant la roda de premsa de comiat.

BarcelonaLes rodes de premsa en el futbol femení no són habituals. Però tampoc ho és que una jugadora espanyola, en poc més de cinc mesos, hagi dominat una de les lligues més potents del món, la Women's Professional Soccer dels Estats Units, com ho ha fet Verónica Boquete.

L'experiquita ha parlat davant dels mitjans de comunicació per agrair a l'Espanyol tot el suport que li han donat i deixar clar que "aquest club sempre serà casa meva". "Estic convençuda que tornaré, perquè malauradament tinc objectius pendents de complir, com és guanyar la Superlliga", ha recordat una Vero Boquete que s'ha emocionat quan ha reconegut la tasca de Patricia Coma al capdavant de la secció femenina del club.

Boquete defensarà ara els interessos del FC Energiya Voronezh, un equip que juga a una hora de Moscou i que lidera, molt igualat amb el potent Rossiyanka, la Supreme Division, la màxima categoria del futbol femení a Rússia. "És un club que ha apostat molt fort per mi i que m'ofereix totes les condicions professionals que jo reclamo actualment", ha confessat Boquete, que, a més, té la il·lusió de jugar "la Champions, que és un dels meus somnis".

Convocada amb l'espanyola

La davantera gallega passarà uns dies a Barcelona però dilluns s'incorporarà a la concentració de tres dies que la selecció espanyola absoluta celebrarà a Madrid per preparar el proper partit de classificació per a l'Europeu 2013. El primer compromís serà el proper 17 de setembre contra Turquia a Istambul. S'espera que, des de Barajas, ja voli cap a Moscou per incorporar-se als seu nou club, on coincidirà amb la italiana i també experiquita, Pamela Conti.

Un referent per a les més joves

El club també ha volgut que Vero Boquete pogués dir adéu a les jugadores més joves en una trobada que han organitzat a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Les més petites han seguit des de la distància la seva aventura americana i volen seguir els seus passos en el futur.

stats