Eurocopa 2012
Esports Futbol 22/06/2012

Alemanya goleja Grècia (4-2) i es planta a semifinals després d'una altra demostració de poder

Els alemanys han completat una primera meitat magnífica però la falta de punteria els ha impedit resoldre el partit abans. Un gol grec els ha inquietat uns minuts, però el 2-1 de Khedira ha tornat a activar la màquina alemanya, que ha acabat golejant el seu rival

Klose no arriba a rematar una centrada en el partit Alemanya-Grècia dels quarts de final de l'Eurocopa

BarcelonaUn cicló. Una selecció amb infinites rutes cap a la porteria rival. Elèctrica. Intensa. Ambiciosa. Alemanya ha accedit a les semifinals de l'Eurocopa després de vèncer Grècia (4-2) amb una exhibició de força, de potencial ofensiu. Només la falta d'encert davant la porteria grega ha evitat que l'equip de Joachim Löw superés els quarts de final amb un marcador encara més ampli. Lahm, Khedira, Klose i Reus han sigut els golejadors alemanys, mentre que Samaras i Salpingidis ha fet els dos grecs.

La primera meitat ha sigut una meravella ofensiva. Atropellant Grècia en totes les zones del camp, Alemanya ha arraconat el seu rival, l'ha tancat dins l'àrea, arribant des de totes les posicions a zones de perill. Khedira i Schweinsteiger, ben situats sempre, han distribuït el joc, han compensat defensivament el seu equip perquè Schürrle, Reus i Özil poguessin moure's lliurement entre línies per trepitjar l'àrea rival. Klose, el referent a dalt en detriment de Mario Gömez, ha aportat la dosi de diagonals i bons moviments que esperava d'ell Löw per desactivar la muralla defensiva grega. Però Alemanya ha fallat tots i cadascun dels xuts que ha intentat. Fins que Phillip Lahm, traçant una diagonal des de l'esquerra fins gairebé la frontal de l'àrea, ha pogut carregar la cama per afusellar Sifakis, incapaç de llegir l'estranya trajectòria de la pilota, i fer l'1-0.

Malgrat gaudir d'infinites ocasions per golejar una selecció grega que només inquietava en alguna sortida al contraatac, Alemanya no ha pogut resoldre el partit en els primers 45 minuts. A la represa, Samaras ha tornat a obrir el partit, després d'un ferotge contracop conduït per banda dreta per Salpingidis. Però l'1-1 ha sigut només un miratge. Un miratge de cinc minuts.

La reacció alemanya ha sigut contundent i Khedira, amb un golàs al minut 61, rematant de volea una centrada de Boateng des de la dreta, ha tornat a posar l'equip de Joachim Löw per davant. La maquinaria alemanya s'ha activat de nou i, dominadora de la pilota i el ritme del partit, ha tornat a rondar la porteria de Grècia. Klose, rematant de cap al primer pal una falta lateral, ha fet el 3-1 i Reus, a quinze minuts del final i amb un potent xut a porteria buida, ha culminat una llarga jugada col·lectiva per fer el 4-1 que sentenciava el matx.

Ja a les acaballes i amb tot resolt, l'àrbitre ha xiulat penal per mans de Boateng dins l'àrea. Salpingidis no ha fallat i ha permès Grècia maquillar la derrota.

Alemanya jugarà contra el vencedor del partit que enfrontarà Itàlia i Anglaterra aquest diumenge.

Fitxa tècnica

Alemanya: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger; Reus (79' Götze), Özil, Schürrle (67' Müller), Klose (79' Mario Gómez)

Grècia: Sifakis; Torossidis, Papastathopoulos, K. Papadopoulos, Tzavellas; Makos, Maniatis; Ninis, Katsouranis, Samaras, Salpingidis

Gols: 1-0, Lahm (39'). 1-1, Samaras (55'). 2-1, Khedira (61'). 3-1, Klose (68'). 4-1, Reus (74'). 4-2, Salpingidis (89')