FUTBOL
Esports Futbol 07/02/2012

Un jutge dóna la raó a Cruyff i anul·la la designació de Van Gaal com a director esportiu de l'Ajax

El jutjat considera que 4 directius de l'Ajax van actuar de forma "inacceptable" quan el van nomenar perquè no van comptar amb l'opinió de Cruyff, també directiu

Efe
1 min

L'HaiaUn jutjat de la ciutat holandesa d'Amsterdam ha anul·lat aquest dimarts el nomenament de Louis van Gaal com a director esportiu de l'Ajax després d'acceptar el recurs d'apel·lació interposat per Johan Cruyff, que adduïa que aquesta decisió de la directiva va ser presa sense el seu consentiment.

El jutjat considera que els directius Steven ten Have, Edgar Davis, Marjan Olfers i Paul Rommer van actuar de forma "inacceptable" quan van nomenar Van Gaal com a director esportiu perquè no van implicar en aquesta decisió al també membre de la directiva, Johan Cruyff.

Els jutges han "prohibit" aplicar la decisió referida al nomenament. L'ordre també afecta al nomenament com a director tècnic de Martin Sturkenboom, escollit per al càrrec al mateix temps que Van Gaal.

La sentència d'aquest dimarts difereix de la presa en primera instància, el passat mes de desembre de 2011 per un jutjat de Haarlem (oest d'Holanda). Aquest jutjat va suspendre provisionalment el nomenament de Louis van Gaal i va ordenar que fossin els accionistes els qui tinguessin l'última paraula sobre el seu nomenament.

Sense comptar amb l'opinió de Cruyff, els altres quatre components de la junta de l'Ajax van triar a finals de novembre de 2011 Van Gaal com a director esportiu del club. L'exjugador i exentrenador del Barça i la resta de directius de l'Ajax mantenen des de fa mesos una forta lluita pel poder.

stats