Lliga de Campions
Esports Futbol 07/12/2011

El Nàpols i el Basilea eliminen els dos Manchesters dels vuitens de final de la Champions

L'equip italià ha guanyat 0-2 contra el Vila-real, la qual cosa ha fet inútil el triomf del City 2-0 al Bayern de Munic. El Reial Madrid ha guanyat 0-3 al camp de l'Ajax

N. Arroyo
Dzeko, amb Badstuber i Tymoshchuk en el ManCity-Bayern de Munic.

BarcelonaJa es coneixen quins seran els setze equips que seran al bombo de vuitens de final de la Lliga de Campions, que se sortejaran a Nyon el proper divendres dia 16 de desembre a les dotze del migdia. Les principals sorpreses són l'eliminació dels dos Manchesters, dos dels favorits a guanyar la competició. El Manchester United ha perdut a Suïssa 2-1 i s'haurà de conformar amb la tercera plaça del grup, per tant, amb l'Europa League, mentre que el City no ha tingut la carambola que necessitava i, tot i guanyar el Bayern de Munic 2-0, cau eliminat perquè el Nàpols ha guanyat a Castelló (0-2) i es cola com a segon de grup.

El Madrid ha guanyat l'Ajax per 0 gols a 3.

A més dels fiascos del Manchester United i del Manchester City, el bombo de vuitens de final del dia 16 es queda sense noms històrics com l'Ajax, el Porto o el València.

Com a primers de grup, a més del Barça, han passat el Bayern de Munic, l'Inter de Milà, el Reial Madrid, el Chelsea, l'Arsenal, l'APOEL de Nicòsia i el Benfica.

I com a segons, als classificats de dimarts Bayer Leverkusen, Zenit de Sant Petersburg, l'Olympique de Marsella i el Milan, s'hi han afegit aquest dimecres l'Olympique de Lió, que ha golejat el Dinamo de Zagreb 1-7 per superar per goal average l'Ajax, que ha perdut 0-2 contra el Madrid; el Basilea, que s'ha carregat el United en l'última jornada; el CSKA de Moscou, que ha guanyat l'Inter de Milà 1-2 i ha deixat fora el Trabzonspor turc; i el Nàpols, que ha derrotat el Vila-real 0-2 al Madrigal.

Es conformen amb l'Europa League el València, l'Olympiacos, el Porto, el Victoria Plzen, el Trabzonspor, el Manchester United, el Manchester City, l'Ajax i el Porto.