LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 17/09/2012

Mourinho: "La meva convicció és que aquest dimarts tindrem equip"

El tècnic del Reial Madrid ha parlat en la roda de premsa prèvia al partit que aquest dimarts disputarà el conjunt blanc contra el Manchester City a la Lliga de Campions

N. García
3 min
El tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, en roda de premsa / JUANJO MARTÍN / EFE

BarcelonaEl tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, ha parlat en roda de premsa abans d'enfrontar-se al Manchester City en el primer partit dels blancs a la Lliga de Campions 2012/2013. "És impossible una millor relació entre entrenador i jugadors que la que jo tinc", ha dit el tècnic, respecte al clima que es viu dins el vestidor.

Mourinho ha dit que no farà cap revolució a l'onze: "No serà una alineació gaire diferent ni una alineació que pretengui assenyalar cap jugador. Trauré la millor alineació per guanyar un partit contra un adversari difícil que té jugadors de primeríssim nivell. Cal pensar bé i molt, que és el que estic fent en els dos últims dies, i decidir bé".

L'entrenador portuguès s'ha assenyalat com el responsable dels problemes de l'equip: "Penso que no han quedat dubtes. Considero que el culpable sóc jo. Quan guanyem, en els meus equips guanyem tots, i, si perdem, el primer responsable en sóc jo. Si hi ha dubtes, que acabin ara", ha dit Mourinho, que ha afegit: "El que vaig dir a Sevilla ja els ho havia dit als jugadors abans de perdre aquest partit. Després dels partits a mi no m'agrada parlar amb ells al vestidor, ja que crec que els jugadors no estan preparats per escoltar ni analitzar". "Per això no és una crítica, és més que una crítica, és una convicció", ha dit el tècnic, que ha confessat que no ha sigut capaç de mantenir la seva gent "motivada". "En el futbol, tot el que aconsegueixes s'oblida. El que importa és avui i demà. Pots guanyar títols però passen a la història, són ahir", ha comentat.

El tècnic ha demanat als jugadors que facin autocrítica: "A mi ningú em pressiona, perquè em pressiono jo mateix. A mi ningú em motiva perquè em motivo jo mateix. Cap crítica m'afecta perquè jo faig autocrítica. I els jugadors han de fer el mateix. El que no estiguem fent bé ho hem de saber i hem de ser mereixedors de l'estatus que hem aconseguit i de la situació privilegiada que vivim".

Mourinho ha assegurat que se sent estimat: "La gent que importa m'estima. En primer lloc la meva família i després la gent que treballa amb mi: el meu equip, el meu 'staff', la meva plantilla... tinc una relació excel·lent amb tots, no hi ha cap problema". A més, s'ha mostrat crític amb els partits amistosos de seleccions: "És una aberració que existeix al calendari, que tots sabem, i ens hi hem d'adaptar. Després d'una competició com l'Eurocopa o el Mundial, comences treballant en dos grups i després de 15 dies, arriba l'aberració, amb un partit amistós de seleccions. S'emporten els jugadors on volen i juguen on volen. Però això no només li passa al Madrid, li passa a molts clubs i alguns estan aconseguint bons resultats".

El tècnic ha aclarit que ell sempre està motivat: "Jugar contra el Manchester City em motiva tant com jugar contra el Getafe, la Champions em motiva tant com la Lliga. La motivació és una cosa intrínseca a la meva feina, suposo que això li passa a tothom. Si no és així, és perquè alguna cosa està malament i cal clarificar quines són les teves prioritats a la vida", i ha afegit: "La meva convicció és que aquest dimarts tindrem equip. Un equip determinat, compacte, solidari... l'equip serà el més important. Tots voldran treballar per a tots i la gent estarà al cent per cent dels seus principis personals, professionals, afectius... estarem al cent per cent. Ens podrà faltar una mica de tranquil·litat, de confiança i d'autoestima perquè acabem de jugar un partit pèssim i fatal, però estarem al cent per cent. Em puc equivocar, però és la meva sensació".

stats