Futbol
Esports Futbol 20/09/2012

Els ministres d'Esports europeus aborden la lluita contra els partits arreglats

Els dirigents es reuniran durant dos dies a Nicòsia per trobar una fórmula conjunta per acabar amb les trampes al futbol. "És una amenaça per al valor més important de l'esport, la seva integritat", assegura el xipriota Demosthenous

Efe
1 min
La pilota de l'Europa League durant l'entrenament de l'Spartak de Praga

NicòsiaLes lluites contra els partits arreglats i el dopatge centren la reunió dels ministres d'Esports de la Unió Europea (UE) que s'inicia aquest dijous a Nicòsia.

La presidència xipriota de la UE ha continuat la línia dels seus antecessors i ha inclòs com una de les seves prioritats en el camp esportiu el problema del tripijoc de partits de futbol. "L'augment de la comercialització de l'esport amb el ràpid creixement de les apostes a la xarxa sembla haver contribuït a l'augment dels partits arreglats, cosa que suposa una amenaça per al valor més important de l'esport: la seva integritat", ha afirmat el ministre xipriota d'Educació i Cultura, George Demosthenous.

A la reunió informal de dos dies participaran, entre d'altres, la comissària europea d'Esport, Androulla Vassiliou, membres de l'Organització de l'Esport de Xipre, del Comitè Nacional Olímpic i Esportiu Francès, de la Federació Europea d'Indústries de Béns Esportius i de l'Associació Europea Econòmica de l'Esport.

S'espera que el fòrum conclogui amb una declaració conjunta.

stats