FUTBOL
Esports Futbol 22/05/2012

La Plataforma Proseleccions desmenteix haver demanat que es xiuli l’himne espanyol

Des de l'entitat es recorda que ells sempre han promogut reivindicacions en positiu, amb càntics a favor de les seleccions nacionals, però que en cap cas no s'ha fet una crida a xiular l'himne espanyol

Ara
2 min

BarcelonaLa Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha fet un comunicat en el que desmenteix haver demanat que es xiuli l'himne espanyol en la final de la Copa del Rei que aquest divendres jugaran el Barça i l'Athletic Club al Vicente Calderón. La resposta de la Plataforma arriba després de les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que aquest dimarts al matí ha dit que "si alguns aficionats volen xiular l'himne espanyol, el partit s'ha de suspendre i jugar-se a porta tancada en un altre estadi".

"En l'acte conjunt amb ESAIT i Siareir@s Galeg@s, en cap cas no es va fer una crida a xiular l'himne espanyol. Al contrari, en tot moment es va remarcar que pel partit de divendres entre el Barça i l'Athletic Club es promouen reivindicacions en positiu, amb càntics a favor de les seleccions nacionals, lluint banderes de cada nació i de les plataformes que defensen les seleccions esportives de cada país. Demanem respecte per qualsevol símbol nacional, els nostres i els dels altres", expliquen des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.

L'entitat remarca el que es va dir en el manifest conjunt de les tres plataformes (catalana, gallega i basca): "Donada la presència a Madrid, aquesta mateixa setmana, de molts aficionats bascos i catalans, amb motiu de la final de la Copa del Rei de futbol, fem una crida a ambdues aficions perquè el partit sigui una festa esportiva i reivindicativa de suport també a les seleccions basca i catalana i al seu reconeixement internacional. Demanem a totes dues aficions que, sense entrar en provocacions, omplin de banderes catalanes i basques l'estadi a l'hora que animen el seu equips", conclouen.

stats