Futbol internacional
Esports Futbol 07/12/2010

Xevtxenko es retirarà després de l'Eurocopa 2012

El futbolista ucraïnès té ara 34 anys i està jugant al Dinamo de Kíev, després de jugar al Chelsea i al Milan, on va guanyar una Lliga de Campions el 2003

Redacció
1 min

KíevAndrei Xevtxenko, Pilota d'Or el 2004, ha anunciat que deixarà el futbol després de l'Eurocopa 2012, que tindrà lloc entre el seu país, Ucraïna, i Polònia. "Tinc previst posar fi a la meva carrera de futbolista durant l'Eurocopa 2012", ha afirmat al canal de televisió 2+2.

El davanter va disputar recentment el seu partit número 100 amb la samarreta nacional, amb la qual ha marcat 45 gols, i ara, amb el Dinamo de Kíev, aspira a guanyar el títol de lliga, tot i que són segons per darrere del Xakhtar Donetsk. 'Sheva', com se'l coneix, va triomfar al Dinamo fent parella amb Rebrov, amb qui va arribar a unes històriques semfinals de la Champions el 1999, en què van superar amb contundència el Barça i el Madrid.

Xevtxenko va abandonar Kíev per jugar al Milan, on va marcar 127 gols i va guanyar una Lliga de Campions el 2003. El 2006 va ser venut al Chelsea per 30,8 milions de lliures, però en les dues temporades que hi va estar gairebé no va poder lluir el seu futbol a causa de les lesions. Finalment, i després d'una cessió al Milan, el tècnic del conjunt anglès, Carlo Ancelotti va prescindir d'ell i va retornar a Kíev, on afronta l'etapa final de la seva carrera.

stats