FUTBOL
Esports Futbol 28/02/2012

La UEFA i l'Associació Europea de Clubs decideixen suprimir els partits de seleccions a l'agost

L'Associació Europea de Clubs (ECA) i la UEFA també han decidit incrementar el pagament de les assegurances dels futbolistes i que la Copa d'Àfrica comenci al més aviat possible per afavorir la reincorporació dels jugadors als seus clubs

Ara
1 min

BarcelonaL'Associació Europea de Clubs (ECA) i la UEFA han acordat aquest dimarts al matí de suprimir del calendari internacional la jornada de partits amistosos de seleccions que habitualment se celebra a l'agost, segons ha anunciat el president dels clubs, Karl-Heinz Rummenigge.

Rummenigge ha avançat aquest compromís amb la UEFA amb motiu de l'assemblea general de l'ECA, a Varsòvia, si bé és no estarà del tot confirmat fins que la FIFA ho accepti.

El desig de l'ECA és que el nombre de partits internacionals de cada temporada disminueixi des dels prop de 12 actuals a 6, i que cap tingui lloc al juny i a l'agost, a la qual cosa FIFA es nega.

D'altra banda, també s'ha assolit un acord sobre el pagament de les assegurances dels futbolistes, que començarà en la propera Eurocopa i s'aniran incrementant. En l'actualitat, l'import està establert en 55 milions d'euros i els increments s'anunciaran durant el proper congrés de la UEFA, que se celebrarà al març a Istanbul.

A més, s'ha proposat que la Copa d'Àfrica comenci al més aviat possible, al gener, en els anys que hagi de celebrar-se per facilitar la reincorporació dels futbolistes als seus clubs.

stats