Athletic Club-València
Esports Futbol 27/02/2011

El València reacciona al segon temps i capgira el gol de Llorente per consolidar-se tercers (1-2)

L'equip d'Unai Emery ha remuntat a San Mamés gràcies als gols de Mata al 71' i Jonás al 81' davant un Athletic Club que ha perdonat el 2-0 al primer temps

BilbaoEl partit ha començat vibrant amb l'Athletic insistint en atac, comandat per un profund Toquero des de la banda dreta i un València còmode amb la pilota, fent córrer molt el seu rival. Diverses accions polèmiques han estat molt protestades a San Mamés, entre elles dos possibles penals per mans dins l'àrea visitant.

Al quart d'hora, els de Caparrós han tret profit d'una de les carreres de Toquero, immens a La Catedral. Gurpegui li ha fet una bona passada, Toquero ha entrat a l'àrea, ha centrat i Llorente, regirant-se entre tres rivals, ha fet el primer gol, el seu 14è en Lliga aquesta temporada.

L'Athletic hauria pogut obrir el marcador abans a les botes del propi Llorente. David López, al tram final del primer temps, també ha tingut a l'abast el 2-0. L'Athletic ha perdonat i ho ha sabut aprofitar el València, que ha reaccionat a la segona meitat.

Els d'Emery s'han corregit i han aguantat bé la sortida en tromba dels locals després del descans. Han madurat el partit per evitar els contracops bascos, però tot i així semblava més a prop el segon dels locals que l'empat valencià. Fins que Joaquín ha guanyat un duel a Koikili, ha fet una centrada i Mata ha rematat al segon pal.

Esperonat per aquest gol, el València ha insistit per buscat el segon gol, el de la remuntada, i l'ha trobat en una acció Jonás a deu minuts del final, després que l'argentí recollís un refús d'Iraizoz a xut de Tino Costa.

Fitxa tècnica

Athletic Club: Iraizoz; De Marcos, San José, Ekiza, Koikili; David López (72' Susaeta), Gurpegui, Javi Martínez, Muniain (83' Díaz de Cerio); Toquero (75' Gabilondo) i Llorente.

Valencia CF: Guaita; Bruno, Stankevicius, David Navarro, Mathieu (73' Jordi Alba); Topal, Banega (77' Tino Costa); Joaquín, Mata, Pablo Hernández (63' Jonas); i Soldado.

Gols: 1-0 Llorente 14'; 1-1, Mata 71'; 1-2, Jonás 81'.

Àrbitre: Muñiz Fernández (comitè asturià). Ha tret targeta groga als locals Muniain, Llorente i De Marcos, i als visitants Topal, Soldado, Bruno, Stankevicius i Tino Costa. 35.000 espectadors a San Mamés.