València
Esports Futbol 12/02/2011

El València aconsegueix els tres punts davant un Atlètic de Madrid que ha desaprofitat un penal (1-2)

Els matalassers sumen quatre derrotes consecutives i s'allunyen de la lluita pels quatre primers llocs, mentre que els valencians es consoliden en la zona Champions

Joaquín celebra el primer gol de la tarda davant l'Atlètic de Madrid.

MadridJoaquín ha consolidat el València en la carrera cap a la Lliga de Campions i ha deixat en res un bon partit de l'Atlètic de Madrid, amb bastants més ocasions que el seu rival, que ha desaprofitat un gol a favor al minut tres i un penal a la segona meitat, i que ha rebut un càstig excessiu al final del partit.

L'ha firmat l'extrem valencianista, el millor del seu equip sobre la gespa del Vicente Calderón, autor de dos gols que enfonsen encara més el conjunt matalasser, ja descartat definitivament de la lluita pels quatre primers llocs, però que avui ha fet mèrits suficients per guanyar el partit.

La derrota, a més, agreuja encara més la compromesa situació a la banqueta de Quique Sánchez Flores, que ha rebut el suport de la grada tot i la derrota, la quarta consecutiva de l'equip roig-i-blanc, amb un futur molt difícil a la Lliga.

I això que l'enfrontament ha començat bé per a l'Atlètic, molt posat en el partit en totes les seves línies i per davant al marcador als tres minuts, gràcies a un xut creuat de José Antonio Reyes, que ha posat en evidència els dubtes de la defensa del València, avui configurada per cinc futbolistes.

Els locals han seguit dominant el partit, intensos en cada metre del terreny de joc, en cada pilota, amb tots els jugadors molt actius i amb més ocasions, tretes amb dificultat per Guaita, especialment un cop de cap de Raúl García, que el porter valencianista ha salvat amb una estirada magnífica.

El València ha anat despertant amb el pas dels minuts i ha començat a dominar la possessió de pilota, amb transicions llargues, fins que Joaquín ha pujat l'1-1 al minut 41. L'extrem ha aprofitat un error de Luis Perea en un refús per marcar el seu primer gol.

A la segona meitat, el València ha continuat dominant i l'Atlètic ha demostrat el seu estat de desconfiança en fallar un penal al minut 57; Diego Forlán ha enviat la pilota al pal. L'Atlètic, però, ha tingut l'ocasió d'avançar-se amb una acció individual d'Agüero i una rematada de Reyes, que han acabat en res.

En els darrers minuts, el València ha aprofitat una de les poques ocasions per marcar l'1-2 definitiu amb xut de Joaquín des de l'extrem de l'àrea al minut 86.

Fitxa tècnica

Atlètic de Madrid 1: De Gea; Valera, Perea, Godín, Antonio López; Reyes, Tiago, Raúl García (Mario Suárez, m. 82), Fran Mérida (Juanfran, m. 62); Forlán i Kun Agüero.

València 2: Guaita; Bruno (Miguel, m. 75), Stankevicius, Maduro (David Navarro, m. 79), Ricardo Costa, Jordi Alba; Joaquín, Topal, Tino Costa, Pablo Hernández; i Soldado (Aduriz, m. 64).

Gols: 1-0, m. 3: Reyes. 1-1, m. 41: Joaquín. 1-2, m. 86: Joaquín.

Àrbitre: Fernández Borbalán (C. Andalús). Vermella directa a Godín (m. 89). Targeta groga a Forlán (m. 44), Tino Costa (m. 34), Maduro (m. 57), Jordi Alba (m. 58) i Topal (m. 78).

Incidències: partit disputat a l'estadi Vicente Calderón davant uns 40.000 espectadors.