València
Esports Futbol 23/01/2011

El València s'endú un partit boig davant el Màlaga a Mestalla (4-3) i es situa tercer

Mata de penal al 17', Soldado al 53', Banega al 66' i Aduriz al 89' han estat els autors dels gols xe, mentre que Rondón amb dos gols al 10' i al 35' i Baptista al 78' han liderat l'atac malagueny

Demichelis fa penal a Mata.

BarcelonaMestalla ha viscut aquesta nit un partit de futbol amb majúscules. Amb dosis de bon joc, nervis, emoció i inesperats girs al guió, el Màlaga i el València han lluitat més enllà de les seves possibilitats, empesos pel cor i per la ràbia de no poder deixar escapar tres punts que, en diferents fases del partit, han tingut al seu abast.

La primera meitat ha tingut el domini d'un Màlaga desinhibit i fresc. Pellegrini ja està marcant el seu segell atrevit en una plantilla construïda a cop de talonari i que, mica en mica, comença a funcionar. Un gol de Rondón al minut 10' ha avançat als andalusos. Poc els ha durat l'alegria als visitants, perquè al quart d'hora de partit, Demichelis fa caure Mata dins l'àrea. Era l'últim home i, per tant, Rubinos Pérez ha decretat penal i vermella. El propi Mata ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima, empatant el partit.

Amb un home més, el València s'ha fet amo de la pilota, mentre que el Màlaga ha fet un inevitable pas enrere i ha esperat una sortida al contraatac. Sense perdre la cara al partit, però, els de Pellegrini ha trenat algunes bones jugades que han espantat Mestalla. Fins al punt que al minut 35', novament Rondón ha caçat una pilota dins l'àrea petita per tornar a avançar els andalusos. Amb l'1-2 s'ha arribat a la mitja part.

Emery ha decidit moure fitxa després del descans, donant entrada a Soldado i Banega per Jordi Alba i Dealbert. Els canvis han reactivat un València que ha millorat el seu futbol, que ha anat arraconant els andalusos que han vist com als deu minuts, Soldado ha fet el 2-2. Poc després, Rubinos ha expulsat Hélder Rosario per dir-li alguna cosa fora de lloc a un dels assistents. S'ha quedat el Màlaga amb nou jugadors. A la següent jugada, Banega ha posat per davant els valencians, 3-2.

Quan ja semblava que era evident la victòria del València, que controlava el matx, ha arribat un contraatac que Baptista ha culminat amb una brillant definició per tornar a empatar el partit. La bogeria era absoluta. El Màlaga ha aguantat com ha pogut, fos, destrossat pel desgast físic durant tants minuts en inferioritat. Nerviós, Pellegrini ha estat expulsat també, per una planxa que l'àrbitre no ha sancionat amb prou contundència contra els xe. A criteri del tècnic xilè, dos expulsats ha sigut massa càstig per un partit sense gairebé faltes per part dels andalusos (han fet 6 faltes, per 15 el València).

Al minut 89', Aduriz ha rematat amb fúria la darrera centrada del partit, i ha regalat una victòria que el València ha hagut de suar moltíssim. Emery ha hagut d'arriscar per derrotar un duríssim Màlaga que ha merescut més premi. Amb aquest triomf, els xe es situen provisionalment en la tercera posició amb 40 punts, a l'espera del què faci el Vila-real demà contra la Reial Societat.

València 4 - Màlaga 3

València: Guaita, Miguel, Stankevicius, Dealbert (Banega, m.46), Mathieu, Maduro, Tino Costa, Pablo (Joaquín, m.69), Mata, Jordi Alba (Soldado, m.46) i Aduriz.

Màlaga: Asenjo, Jesus Gámez, Hélder Rosario, Demichelis, Eliseu, Apoño, Maresca (Manolo Gaspar, m.21), Camacho, Duda (Seba Fernández, m.70), Baptista i Rondón (Recio, m.68).

Gols: 0-1, m.10: Rondón. 1-1, m.17: Mata, de penal. 1-2, m.34: Rondón. 2-2, m.53: Soldado. 3-2, m.67: Banega. 3-3, m.79: Baptista. 4-3, m.90: Aduriz.

Àrbitre: Rubinos Pérez (Col·legi madrileny). Ha tret groga a Aduriz i Maduro del València i Baptista, Apoño i Asenjo del Màlaga. Ha expulsat amb vermella directa a Demichelis (m.17) en l'acció del penal sobre Mata i a Hélder Rosario (m.67) per protestar a l'àrbitre assistent. També ha expulsat al tècnic del Màlaga, Manuel Pellegrini (m.82).

Camp: Mestalla davant uns 35.000 espectadors.