Futbol
Esports Futbol 19/04/2012

El valor de mercat de Ronaldinho cau un 36% en quatre mesos

Pluri, una consultora brasilera especialitzada en informacions del mercat futbolístic, ha presentat un informe molt crític amb el canvi d'imatge del jugador, que "als seus 32 anys genera dubtes sobre el seu futur"

Efe
2 min
Ronaldinho entrenant amb el Flamengo

Rio de JaneiroEl valor de mercat del davanter brasiler Ronaldinho Gaúcho va caure un 36 per cent en només quatre mesos, des de 7 milions d'euros al desembre fins a 4,5 milions aquest mes, segons els càlculs divulgats avui per la firma brasilera Pluri, una consultora especialitzada en informacions del mercat futbolístic.

"Als seus 32 anys, el jugador no aconsegueix mostrar al club Flamengo el futbol que s'esperava d'ell i acumula al club carioca una fase de poc brillantor", segons una nota divulgada avui per la consultora per justificar els seus càlculs.

Segons Pluri, l'actual mala fase de Ronaldinho "genera dubtes respecte al seu futur a causa del seu elevat cost i l'eliminació del Flamengo de la Copa Libertadores".

La consultora havia calculat el valor de mercat de l'exjugador el Barça i del Milan el desembre passat, precisament quan va fer un estudi sobre la valoració dels clubs que van disputar la fase de grups de la Libertadores. El nou càlcul va ser fet aquest mes després de l'eliminació del Flamengo de la Copa Libertadores.

En lloc del valor del fitxatge o de la clàusula de rescissió, Pluri calcula el valor de mercat dels futbolistes a partir d'un programari propi que té en compte 15 criteris específics com edat, creativitat, regularitat, força física, títols conquistats o capacitat de retorn financer per al seu club.

"Un altre factor que pesa en la reducció del seu valor de mercat és la dificultat (que també es va fer evident en el seu període en el Flamengo) per generar ingressos de publicitat a partir de la presència del jugador, el que va reduir sensiblement l'interès de futurs socis d'acordar noves operacions d'aquesta naturalesa", assegura la nota.

Segons Pluri, un altre factor que pesa en la depreciació del jugador són els seus "freqüents problemes fora del camp", ja que Ronaldinho Gaúcho ha tingut enfrontaments amb dirigents i tècnics del Flamengo per marxar dels entrenaments i per la seva presència constant en festes i cases nocturnes.

"Després de valer 70 milions d'euros (calculats per Pluri quan el jugador estava en el seu millor fase al Barça) el 2007, Ronaldinho Gaúcho està patint un canvi de la seva imatge, que ha passat de ser l'astre amb talent a prioritzar les festes i comprometre's poc amb els clubs en què actua", assegura Pluri.

"Aquesta pot no ser la veritat absoluta, però és la percepció que, en aquest cas, compta més", afegeix. Segons la consultora, el campió mundial amb el Brasil el 2002 i que va arribar a ser considerat millor del món per la FIFA, també ha patit una sensible reducció del seu prestigi internacional, el que redueix la possibilitat que pugui recalar en un "petit o mitjà club d'Europa".

La firma també considera reduïdes les possibilitats que el jugador interessi a un club d'algun "mercat alternatiu" que estigui buscant cridar l'atenció internacional, com Orient Mitjà, Xina o Índia.

stats