Futbol
Esports Futbol 16/08/2012

Un vicepresident de la FIFA diu que el Mundial de Qatar 2022 s'hauria de jugar a l'hivern

Al juliol les temperatures voregen els 41 graus. El canvi de dates implicaria una variació important en els calendaris de les lligues europees

Efe
2 min
Logotip del Mundial de futbol de Qatar 2022

BarcelonaEl vicepresident de la FIFA, el príncep jordà Ali bin Hussein, diu que el Mundial de futbol de Qatar 2022 s'hauria de disputar durant l'hivern europeu, per evitar les temperatures extremes de juny, juliol i agost a l'emirat.

En una entrevista que publica aquest dijous el diari alemany 'Tagesspiegel', el vicepresident de la FIFA indica que el canvi de dates és preferible, encara que és competència exclusiva de Qatar i pot obligar que països com Espanya i el Regne Unit hagin de modificar els seus calendaris habituals.

"Crec que és millor jugar a l'hivern, però això ho ha de decidir, en tot cas, l'amfitrió", afirma Al Hussein després d'una anàlisi del clima de l'emirat.

Segons la seva opinió, el trasllat a l'hivern septentrional de la competició futbolística no suposaria un gran inconvenient en les principals lligues europees, ja que "a Europa hi ha una pausa hivernal".

Efectivament, la celebració entre desembre i gener del Mundial de 2022 afectaria poc el desenvolupament de competicions com la Bundesliga alemanya, que tradicionalment para durant cinc setmanes a l'hivern, ja que un mundial dura al voltant de quatre setmanes.

Tanmateix, forçaria altres competicions a introduir canvis en els seus calendaris, com en la Premiere anglesa, que pràcticament no para, o en la Lliga espanyola, que tan sols descansa durant una o dues setmanes a l'hivern.

Des de l'anunci oficial, la celebració del Mundial de 2022 a Qatar ha creat una intensa polèmica a causa de l'escassa tradició futbolística a l'emirat, les seves necessitats d'infraestructures i el seu clima, poc compatible amb la pràctica esportiva.

Les temperatures a Doha, la capital Qatar, al gener, oscil·len normalment entre els 12 i els 21 graus, però al juliol i l'agost arriben a elevar-se fins als 41 graus de mitjana, amb màximes registrades de 59 graus.

stats