Futbol
Esports Futbol 30/05/2011

Un vicepresident de la FIFA suspès insinua que Qatar va comprar el Mundial de 2022

Aquest dirigent, Jack Warner, ha sigut supès per incomplir el codi ètic, igual que el rival de Joseph Blatter a la reelecció a la presidència de la FIFA, el qatarí Mohammad bin Hammam, que ja s'ha retirat i li ha deixat el camí lliure

Efe
2 min

BarcelonaEl vicepresident de la FIFA Jack Warner, de Trinitat i Tobago, suspès provisionalment per aquest organisme per incomplir el codi ètic, ha publicat un correu del secretari general de la federació internacional, Jérôme Valcke, en el qual aquest suggeria que Qatar "va comprar" l'organització del Mundial de 2022.

Abans de participar avui a Zuric en una reunió de la Confederació Nord, Centroamericana i del Carib de Futbol (CONCACAF), Valcke ha reconegut haver enviat aquest correu electrònic, que posava en dubte el fet que Mohammad bin Hammam, president de la Confederació Asiàtica de Futbol (AFC), aspirés a presidir la FIFA, segons ha informat la BBC. "(Bin Hammam) va pensar que era possible comprar la FIFA com ells van comprar el Mundial", va escriure Valcke.

El directiu de Qatar, que és membre del Comitè Executiu de la FIFA, era l'únic rival de Joseph Blatter en les eleccions presidencials de l'1 de juny, però ahir va retirar la seva candidatura. La seva renúncia es va produir abans que el Comitè Ètic li suspengués provisionalment per a exercir qualsevol activitat relacionada amb el futbol, com el vicepresident Warner, per incomplir el codi ètic de la FIFA en el procés electoral.

L'equip que va defensar la candidatura qatarí per acollir el Mundial de 2022, al que aspirar també Austràlia, Japó i Corea del Sud, ha fet pública una declaració en la que nega "categòricament qualsevol irregularitat".

Mohammad bin Hammam, que va recolzar la candidatura del seu país en l'elecció del passat 2 de desembre, ha dit avui a la BBC que desconeix els motius pels quals Valcke va fer aquestes afirmacions.

"Si jo vaig pagar diners per a (que triomfés) Qatar, caldrà preguntar també a les altres tretze persones que van votar també per Qatar", va dir.

stats