PRIMERA DIVISIÓ
Esports 02/01/2012

El futur no existeix per a Guardiola i Mourinho

Toni Padilla
2 min

La directiva del Barça espera poder anunciar la renovació de Guardiola durant les pròximes setmanes. Els dos últims anys el tècnic de Santpedor ha fet pública la seva renovació entre el 20 de gener i el 23 de febrer i enguany les dates poden ser les mateixes. Guardiola té decidit tornar a renovar per un sol any, una fórmula amb què treballa a gust perquè obliga la directiva a crear-li unes condicions de treball idònies i li permetria marxar si no es respecta aquest espai sense crear més molèsties.

Guardiola, però, sap que li espera un inici d'any amb dos possibles duels amb el Madrid i esperaria al mes de febrer per lligar el seu destí amb el Barça un any més. El tècnic de Santpedor sap que els duels amb els blancs són imprevisibles i un cop se superi l'eliminatòria de Copa amb l'Osasuna s'hi centrarà. La directiva té llest el contracte i només depèn de Guardiola i el seu representant, Josep Maria Orobitg, decidir quan es firma. A Guardiola, de fet, el preocupa més mantenir una bona relació professional amb tota l'estructura del club que no pas perdre una eliminatòria amb el Madrid. Guardiola vol treballar amb la mateixa independència que fins ara respecte a la directiva, que més enllà d'haver decidit no pagar una prima pel Mundial de Clubs i de negociar per Neymar respecta l'espai vital de Guardiola, conscient que el necessiten. Difícilment la renovació s'anunciaria passat el febrer, ja que totes les parts saben que a partir d'aquest mes toca planificar la pròxima temporada.

Si a hores d'ara al Barça el tècnic acaba contracte al juny i encara no ha renovat, al Madrid Mourinho sí que té contracte però el seu futur tampoc està assegurat. De fet, el possible duel de Copa no té gaire pes perquè el que Florentino i Mourinho volen són la Lliga i la Lliga de Campions, competicions en què un fracàs podria condicionar el futur del tècnic portuguès.

Mourinho i Florentino juguen a estimar-se però es mouen pel darrere. Mourinho i el seu agent Jorge Mendes volen tenir llesta una sortida per si toca i es deixen estimar a Anglaterra, i Pérez sap que si la pilota no torna a entrar el portuguès pot acabar acusant-lo a ell de no haver-li donat tot el que demanava. En aquest cas, el contracte de l'entrenador no assegura la tranquil·litat.

stats