BÀSQUET
Esports 28/04/2012

Els germans Gasol inicien els 'play-off' pel títol de la NBA

àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol es veurà les cares amb els Nuggets.

BARCELONA.La NBA, en l'any del tancament patronal, una campanya en què s'ha vist obligada a condensar un calendari de 66 partits en tan sols 4 mesos, comença aquesta nit els seus play-off pel títol. Les 16 millors franquícies inicien unes eliminatòries en què els 4 equips que han completat la temporada regular amb 20 derrotes o menys (Chicago Bulls, San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder i Miami Heat) són els grans favorits per aconseguir un anell de campió que la temporada passada van guanyar els Dallas Mavericks.

Els Lakers de Pau Gasol s'enfrontaran als Denver Nuggets en una primera ronda prevista al millor de set partits (2-2-1-1-1). L'equip de Los Angeles, que s'ha imposat en tres dels quatre precedents, és el gran favorit d'una eliminatòria que haurà de disputar sense Metta World Peace, a qui encara li queden sis partits de sanció per complir. La franquícia de Denver no podrà comptar amb Rudy Fernández, que va ser operat al mes de març de l'esquena.

Els Grizzlies de Marc Gasol, un equip que ha acabat la temporada regular guanyant 13 dels 16 partits jugats al mes d'abril, s'hauran de veure les cares amb Los Angeles Clippers, que van acabar la campanya amb una victòria menys que el conjunt de Memphis. Tant els Lakers com els Grizzlies juguen el seu primer partit dilluns a la matinada. En les altres dues eliminatòries de la Conferència Oest, els San Antonio Spurs jugaran contra els Utah Jazz i els Oklahoma City Thunder s'enfrontaran als Dallas Mavericks.

Els quatre duels de la Conferència Est també prometen emocions fortes. Els Chicago Bulls no haurien de patir gaire contra els Philadelphia 76ers. Després de la decepció de l'any passat, quan LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh es van quedar amb un pam de nas, els Miami Heat inicien la seva lluita pel títol contra els New York Knicks.

Els quarts de final de la Conferència Est es completen amb dues eliminatòries molt interessants: Indiana Pacers - Orlando Magic i Boston Celtics - Atlanta Hawks.

stats