Esports 02/04/2011

Com gestionar l'amenaça de la cinquena targeta?

Guardiola no demanarà als seus jugadors amenaçats de sanció que forcin la targeta, però tampoc s'arriscarà a pedre'ls per al partit al Santiago Bernabéu. Tot es gestionarà de manera natural i sense fer soroll.

Albert Solé
2 min
Com gestionar l'amenaça de la cinquena targeta?

Barcelona.Que ningú esperi veure avui al Madrigal, en el temps afegit, Valdés o Messi perdent temps exageradament, o Busquets i Mascherano agafant algun jugador per la samarreta sense cap motiu aparent. A Guardiola no li agraden aquest tipus d'espectacles -com els de Ramos i Xabi Alonso a Amsterdam-, ha assegurat: "Necessitarem tots els punts, els d'abans del Madrid i també els de després. Aquestes coses, val més resoldre-les de manera natural. Ja es veurà..." Malgrat aquest discurs políticament correcte, el tècnic és conscient que no serà igual de fàcil guanyar l'Almeria al Camp Nou sense Busquets o Messi, que fer-ho a Madrid sense aquests dos jugadors. Per això, la refèrencia de com actua Guardiola en casos com aquests la tenim en el mateix moment de la primera volta.

Piqué va ser suplent a Almeria

Gerard Piqué va arribar al partit contra el Vila-real al Camp Nou amb quatre targetes i tothom li demanava que en forcés una, complís la sanció a Almeria i tornés a punt per rebre el Madrid. Però Piqué no va veure cap targeta contra els groguets, i a l'estadi Juegos del Mediterraneo es va asseure a la banqueta els 90 minuts. Doncs avui segurament passarà el mateix; Busquets, Mascherano, Valdés i Messi jugaran, si necessiten fer una falta de targeta la faran, i si no, dissabte que ve (20 h) descansaran contra l'Almeria. Guardiola no és Mourinho, però tampoc no és ximple.

Messi sí, Pedro i Maxwell no

Tal com era de preveure, ni Maxwell ni Pedro s'han recuperat a temps per viatjar a Vila-real -contra el Xakhtar potser sí que hi són- i es queden a Barcelona. En canvi, Messi sí que serà al Madrigal tot i que una sobrecàrrega muscular el va fer perdre el segon amistós amb l'Argentina. Les baixes del canari i el brasiler se sumen a les de Puyol i Abidal per lesió, i la de Xavi Hernández per sanció. Per aquest motiu Guardiola s'endú avui cap a la ciutat castellonenca tres jugadors del filial -sense comptar Fontás, que ja s'inclou en el primer equip-: Thiago, Montoya i Dos Santos. Amb ells són 19; un es quedarà a la grada.

stats