22/09/2011

Quan no fa gols, Messi en regala als altres

Messi fa pinya amb la resta de companys després del gol de l'empat de Cesc Fàbregas.

Barcelona.Lionel Messi aspira a convertir-se en breu en el segon màxim golejador en la història del Barça, superant els 194 gols de Kubala. Ahir, però, l'argentí es va quedar sense poder fer el desè gol oficial d'aquesta temporada a Mestalla. Corcó i constant, Messi va exercir com a líder sobre la gespa en ser protagonista de les jugades claus. Es va inventar l'assistència per a Pedro durant el primer temps -el primer gol de la temporada del jugador canari-, i poc després va rebre un penal clar que el col·legiat del partit no va assenyalar. A la segona part, just després de quedar-se sol davant del porter rival i fallar una ocasió immillorable, Messi va assistir Cesc trencant la defensa local, perquè el maresmenc fes el 2 a 2.

Les dues assistències, doncs, es van fabricar al caparró i les botes d'un Messi que s'entén a les mil meravelles amb Cesc Fàbregas. L'exjugador de l'Arsenal viu un idil·li amb el gol, i ahir ja va fer el cinquè d'aquesta temporada. I aquests gols, tots amb assistència de Lionel Messi. La "pulga", brillant, va saber atreure els jugadors del València i generar espais, com en una de les darreres ocasions del partit, de Villa, que en rebre l'enèsima assistència de Messi no va poder superar Guaita. Durant els 90 minuts, de fet, Messi va ser un autèntic malson per a la defensa de l'equip d'Unai Emery.

La connexió amb Cesc és clau per entendre aquest gran inici de temporada de l'argentí. Plegats ja han fet 14 dels 25 gols del Barça. A Primera Divisió, només el Reial Madrid pot dir que tota la seva plantilla ha fet més gols que aquests dos nois que es van conèixer jugant en les categories inferiors del Barça. Messi, que porta nou gols oficials -tres dels quals amb assistència de Cesc-, ara ja pensa en l'Atlètic de Madrid per seguir repartint joc i fent gols. De fet, al final del partit aquests dos jugadors es van retirar de la seca gespa de Mestalla molt seriosos, capcots, ja que l'empat final els va semblar poc. Guanyadors nats, tots dos es volien endur els tres punts per enviar un nou missatge al Reial Madrid. "Hauria estat més just marcar el tercer gol", deia Cesc al final del partit. Caràcter guanyador.

Villa, suplent

Si Cesc i Messi van demostrar de nou que viuen un moment de joc dolç, David Villa va viure l'inici del partit des de la banqueta. El davanter asturià, que tornava per segon cop a Mestalla per enfrontar-se al que va ser el seu anterior equip, va ser aclamat un i altre cop per l'afició local, que li va dedicar una llarga ovació quan va entrar a la gespa en substitució de Pedro durant la segona part del partit.

Villa va ser suplent per primer cop en la seva carrera jugant contra un València on es va donar a conèixer com a golejador a tot el món. Durant els minuts que va tenir sobre la gespa, però, no va aconseguir generar gaire perill i, quan just al minut 90 va gaudir d'un xut davant de Guaita amb assistència de Messi, el porter local va acabar guanyant la partida al davanter asturià. Va ser la gran ocasió per desfer el 2 a 2 final.