Esports 17/07/2012

El gran repte de Tito es posa en marxa

Després que l'equip passés ahir les pertinents proves mèdiques, Tito Vilanova dirigirà avui els seus dos primers entrenaments com a tècnic blaugrana. A les 12 hores parlarà davant dels mitjans.

David R. Jover
2 min
El gran repte de Tito es posa en marxa

BARCELONA.Ahir va ser el dia dels retrobaments a Can Barça. El dia per explicar les històries i les anècdotes que cadascú ha viscut durant les vacances i de riure. Però avui ja és dia de posar-se a treballar, perquè el repte que els espera al club blaugrana i a Tito Vilanova és apassionant i també difícil.

Aquest matí -9 hores- i aquesta tarda -19 hores- el Barça de Tito Vilanova comença a greixar la maquinària. No com li agradaria al tècnic, que voldria disposar de tota la plantilla al complet, però tenir Messi i tretze jugadors més ja és un bon inici. El tècnic de Bellcaire d'Empordà no canviarà gaire la metodologia dels entrenaments, però de ben segur que voldrà incorporar nous detalls i noves maneres de veure i disputar els partits de cara a la nova temporada, que es preveu trepidant.

Serà emocionant ja des del mes d'agost, en què es disputa la Supercopa d'Espanya contra el Reial Madrid, que, per cert, també va començar ahir a realitzar les proves mèdiques i va aprofitar el dia per fer dues sessions d'entrenament.

A un ritme més baix

Dels 14 jugadors del primer equip n'hi haurà cinc que no podran començar els entrenaments al mateix ritme que els seus companys. Es tracta d'Andreu Fontàs, David Villa, Dani Alves, Thiago Alcántara i Isaac Cuenca.

Els tres primers participaran en les sessions d'entrenaments amb el grup, però sense presses. I és que les lesions que han patit tots tres no són gens senzilles i des del club no es vol assumir riscos innecessaris. Això sí, tots tres van pel bon camí en els seus processos de recuperació.

Pel que fa a Cuenca, que es recupera d'una lesió al menisc extern del genoll dret, seguirà amb les pautes establertes, farà treball al gimnàs i no s'unirà encara al grup. L'altre jugador que tampoc ho farà és Thiago, que encara segueix recuperant-se de la seva lesió a la tíbia. De fet, no hi ha cap termini establert perquè s'uneixi al grup en les pròximes setmanes.

Per compensar els jugadors que encara no són amb l'equip i els que no es poden entrenar al mateix ritme que els seus companys, Tito Vilanova ha cridat vuit jugadors del Barça B. Oier Olázabal, Carles Planas, Sergi Gómez, Cristian Lobato, Kiko Femenía, Ilie Sánchez, Rafinha i Sergi Roberto són els escollits per l' staff tècnic blaugrana per ajudar l'equip en aquests primers dies de pretemporada. Alguns, com Rafinha i Sergi Roberto, voldran reivindicar el seu nivell.

Zubi i Tito

El primer dia d'entrenaments del Barça 2012/2013 també servirà per veure Tito Vilanova i Andoni Zubizarreta compareixent davant dels mitjans informatius al voltant de les 12 hores, un cop hagi acabat el primer entrenament del dia. Serà la primera roda de premsa de Vilanova ja exercint com a tècnic del primer equip i de ben segur que no podrà evitar temes no gaire agradables com l'amnistia a José Mourinho, per exemple.

El que és evident és que comença una nova etapa -no pas un cicle- al Barça i l'empordanès haurà de liderar un equip que vol tornar a brillar.

stats