Apunts blaugranes
Esports 28/06/2011

Els 'gunners' cedeixen

2 min
Els 'gunners' cedeixen

Segons va informar ahir la BBC citant fonts directes provinents del consell directiu de l'Arsenal, l'equip anglès ja admet que aquest any tocarà vendre Cesc Fàbregas al Barça. A diferència dels altres anys, enguany els gunners parlen obertament de les negociacions per traspassar el seu capità al FC Barcelona i admeten que l'únic problema és aconseguir trobar una xifra per a l'operació.

Segons les fonts consultades per la BBC, ja s'ha rebutjat una primera oferta blaugrana i ara el club del nord de Londres espera la segona. "La primera oferta va ser feta formalment per escrit al director executiu (Ivan Gazidis), i es va rebutjar immediatament". Fa un any l'Arsenal ni escoltava les ofertes, ja que deixava clar que Cesc no estava en venda. Ara, en canvi, rebutja les ofertes perquè la xifra proposada no és suficient. L'escenari ha canviat des de l'estiu del 2010.

Un dels canvis és l'arribada del multimilionari nord-americà Stan Kroenke, que ha agafat el control del club de Londres en guanyar la cursa que mantenia amb el magnat rus Alisherm Usmanov per controlar la major part d'accions de l'Arsenal. Kroenke afronta la primera decisió important i, després de parlar amb la resta de membres del consell directiu del club, ha decidit que vendre Cesc per una bona xifra de diners no és una idea del tot dolenta per als interessos del club.

La junta directiva de l'Arsenal està formada per Kroenke, pel director executiu, Ivan Gazidis, pel president institucional, Peter Hill-Wood, i pels directius Ken, Xips Keswick i Lord Harris de Peckham. Aquest consell està en contacte amb Arsène Wenger, que té l'última paraula en els temes relacionat amb el primer equip. L'aparició de Jack Wilshere i la probable arribada de l'argentí Ricardo Álvarez també podrien haver influït en el canvi d'actitud.

L'Arsenal, doncs, ja negocia obertament amb el Barça i tot dependrà de trobar la xifra adequada. Ara mateix, uns deu milions d'euros separarien els dos clubs, amb la possibilitat d'incloure Thiago Álcantara en l'operació. Cesc va arribar diumenge a Barcelona per seguir les vacances.

stats