FUTBOL SALA
Esports 25/06/2012

Buscant la Lliga que faria història al Barça

El Barça Alusport pot sumar avui el que seria el 18è títol del club aquesta temporada entre totes les seccions, un nou rècord per al club blaugrana. Per fer-ho, haurà de guanyar a la pista d'ElPozo.

David R. Jover
2 min
Grello (esquerra) i el blaugrana Gabriel lluiten per la pilota en el quart partit.

BARCELONAMarc Carmona i els seus homes poden fer història aquesta nit a Múrcia (21.30 h, Esport3 i Barça TV) per diversos motius. El primer, per confirmar-se com el millor equip de futbol sala d'Europa en els dos últims anys si guanya el cinquè partit de la final amb els murcians, amb els que ara per ara tenen l'eliminatòria empatada a dos triomfs. El segon gran repte és assolir una xifra rècord per al Barça com a club.

Entre el primer equip de futbol, el conjunt de futbol femení -que ha guanyat la seva primera Lliga de la història- i les quatre seccions professionals, el Barça pot sumar el seu divuitè títol de la temporada. Els 17 títols de l'any passat, que també eren un rècord, es veurien superats amb la Lliga de futbol sala, que és la competició que més s'ha allargat aquesta temporada.

Si la secció aconsegueix la Lliga, igualarà el nombre de títols del primer equip de futbol -quatre amb el Mundial de Clubs, la Copa del Rei i les Supercopes d'Espanya i Europa-, tot i que el futbol sala pot ser considerat l'equip que més bona temporada ha fet, ja que ha guanyat la Champions.

Perquè això sigui possible el Barça ha de millorar les prestacions que va oferir dissabte al Palacio de los Deportes contra ElPozo. El fet d'anar de més a menys va frenar un Barça que ja es veia aixecant el títol quan es va situar 1-3 en el marcador i que va acabar pagant la murrieria que va demostrar el conjunt de Duda, que es va aprofitar de dos errors clamorosos del Barça per fer dos gols que van acabar sent decisius.

Repetir triomf a Múrcia

"Tres dels cinc gols que vam rebre dissabte els podíem haver evitat", va explicar Marc Carmona, que ahir encara no es treia del cap la derrota per 5-4 en els últims instants. El tècnic català, a més, va comentar que jugar un cinquè partit "no és una situació nova per a l'equip, ja que l'any passat vam guanyar la Lliga en el cinquè contra el Caja Segòvia".

Però avui és un tot o res. Caixa o faixa. "Després d'una gran temporada i de tants partits, jugar-s'ho tot a un partit és el que fa bonic el futbol sala", va comentar Javi Rodríguez després de l'últim entrenament. El capità del Barça Alusport, que jugarà el seu últim partit amb la samarreta blaugrana, té clar el seu últim desig. "Arribo a la fi del meu camí i vull marxar amb la Lliga", assegura el jugador de Santa Coloma de Gramenet. El Barça Alusport té al davant un repte apassionant aquesta nit. Repetir el campionat de Lliga i sumar el 18è títol de la temporada és un desafiament a l'abast de pocs clubs.

stats