Futbol Català
Esports 20/09/2011

El president del Prat carrega contra l'europeista Lara per les efusives celebracions dels seus dos gols

El dirigent potablava, Luis Quiñonero, acusa l'exjugador pratenc d'excés de gesticulació i d'haver proferit insults contra l'entitat que l'ha format

Redacció
2 min
Javi Lara, de cara, celebrant el seu primer gol contra el Prat

El Prat de LlobregatLes relacions institucionals entre el Prat i l'Europa són complicades des d'un tens duel directe per evitar el descens la darrera jornada de la temporada 2002/2003. Ara una nova polèmica se suma a les ja existents després de la disputa del duel entre graciencs i pratencs aquest passat cap de setmana, amb victòria de l'Europa per 2-1 i amb les dues dianes transformades per Javi Lara, exjugador del Prat.

El migcampista, format a les categories inferiors de l'Escola de Futbol Prat i que ha defensat els colors de l'AE Prat des de l'any 2006 –amb un parèntesi en què va provar sort al Sabadell a Segona B–, ha abandonat per primer any casa seva per sumar-se al projecte de l'equip de la Vila de Gràcia. En una entrevista al Prat Esports d'El Prat Ràdio, el president del club potablava, Luis Quiñonero, va atacar Lara per la celebració efusiva dels seus dos gols. Quiñonero, de fet, va poder veure la primera de les celebracions ben a tocar del jugador, al lateral del camp, ja que el mandatari no va anar a la llotja de l'estadi per presenciar el duel.

"Em vaig quedar sorprès perquè no era lògica la celebració que estava fent. Per la seva boca sortien despropòsits i fins i tot els companys l'hi van haver de tapar", afirma el president del Prat, que afegeix que Javi Lara "és una persona que l'hem estimat molt i s'ha format com a futbolista a l'AE Prat. Quan era al Prat cobrava com el que més perquè aquí l'hem valorat. Ni nosaltres ni l'afició ens mereixem veure el que va passar dissabte. És un gran futbolista, però m'ha decepcionat com a persona".

Per la seva banda, el futbolista, entrevistat instants abans al programa de ràdio, va manifestar que ell podia "celebrar els gols com vulgui i ara defenso el club on sóc". Visiblement molest, Quiñonero va obrir la caixa dels trons minuts després afirmant que "si ell diu que pot celebrar un gol com li dóna la gana, jo diré aquí el que em doni la gana. Haig de recordar paraules molt fortes que ell va dir quan va marxar d'aquí. Em va dir en el seu moment que marxava a l'Europa perquè allà hi tenia el seu amic Pedro (Dólera), però que anava a un equip que li feia fàstic". El mandatari del club potablava no va voler barrejar aquest fet amb l'estat de les relacions amb l'Europa.

Lara afirma que no volia ofendre ningú

Aquest mateix migdia la ràdio municipal pratenca ha tornat a parlar amb el migcampista de l'Europa. Javi Lara ha afirmat que "jo no volia ofendre ningú. No tinc res en contra del Prat, que ningú s'ho prengui malament. Demano disculpes si al soci no li ha semblat bé la celebració". Sobre els motius de la celebració, Lara creu que "no hi ha explicació sobre això. Va ser una reacció fruit de la tensió del partit i que es pot entendre si ets futbolista. Vaig fer els mateixos gestos que quan vaig marcar el meu primer gol contra el Rubí". L'entrenador de l'Europa, Pedro Dólera, ha defensat el seu jugador dient que "és un noi que mai fa res malament al camp i s'ha d'entendre la celebració fruit de la tensió d'un partit davant molta gent amb un penal al minut 89".

stats