TANCAMENT PATRONAL
Esports 16/11/2011

Els jugadors de la NBA enceten la via judicial

à.g.
1 min
David Boies, l'advocat en qui confien els jugadors.

Barcelona.Les negociacions per desbloquejar el tancament patronal de la NBA estan trencades. El sindicat de jugadors (NBPA) va renunciar dilluns a representar els esportistes de la competició nord-americana. El procés, conegut en anglès com a disclaimer of interest, acaba amb la negociació i permetrà als jugadors encetar una via judicial.

David Boies, l'advocat que va representar els jugadors de la Lliga de Futbol Americà (NFL) durant l'últim locaut, i Jeffrey Kessler, especialista de la NBPA, ja estan preparant una sèrie de demandes per imposar contra la NBA, a la qual acusaran ara d'exercir pràctiques de monopoli.

Els jugadors buscaran que un jutge els doni la raó i obligui els propietaris a compensar-los econòmicament, un pas que deixaria la NBA en situació de fallida econòmica.

L'allargament del tancament patronal servirà perquè jugadors com Christian Eyenga (Fiatc Joventut), Rudy Fernández i Serge Ibaka (Madrid), Kevin Seraphin i Reggie Williams (Caja Laboral) i Kyle Singler (Lucentum Alacant) segueixin a la Lliga Endesa. Altres estrelles de la NBA estudiaran ara la possibilitat de jugar a l'estranger, com Andrés Noccioni, que ha fitxat pel Peñarol Mar del Plata (Argentina), o Tiago Splitter, que negocia amb l'Unicaja.

stats