Futbol Base
Esports 27/04/2012

Quatre equips lluiten per la Divisió d'Honor juvenil

Recta final per perfilar els dos catalans que pujaran de categoria

àngel Garreta
1 min
El juvenil del Gavà, favorit a l'ascens

BarcelonaUn cop conegut el campionat de lliga de Divisió d'Honor aconseguit per l'Espanyol i els descensos de Lleida i Reus a Lliga Nacional, la categoria de plata del futbol juvenil afronta ara les seves cinc darreres jornades per escollir quins dos equips agafaran el relleu de blaus i roig-i-negres a l'esglaó més alt del futbol de base. Sense comptar els filials de Barça i Espanyol -que no poden pujar per raons evidents-, ara mateix Gavà i Sant Andreu tenen el major nombre de butlletes per celebrar amb èxit la temporada.

En el cas del conjunt blaugrana, el pas cap a Divisió d'Honor sembla pràcticament fet. El Gavà suma 62 punts, cinc per sobre del seu màxim perseguidor, un Sant Andreu que en suma 57. A tocar del conjunt andreuenc figura L'Hospitalet (54 punts) i un xic més lluny el Jàbac Terrassa (51). Amb dotze punts per repartir des d'ara fins al final del campionat, la resta d'equips de la taula han perdut virtualment les seves opcions de donar el salt de categoria en el present curs esportiu.

Equips amb nom es compliquen la vida a la part baixa

En lluita per evitar les quatre places de descens es troben dos clubs històrics: Gramenet i Mercantil. El conjunt colomenc ocupa el tercer lloc per darrere amb 25 punts. Només un punt per sobre però fora del descens es troba una escola formativa amb prestigi com la del conjunt arlequinat de Sabadell. Els únics equips que poden donar la temporada per acabada, sense patir per dalt ni per baix són Espanyol B, Europa, Girona B, Mollet i Premià.

stats