ELS RÈCORDS DE MESSI
Esports 09/04/2012

De mag a golejador

T.p. / M.m.
3 min
De mag a golejador

Els jugadors del Barça van arribar molt cansats a l'estació de Sants dissabte a la nit. Messi va ser dels últims a pujar a l'autobús que esperava l'equip, responent amb una rialla als crits dels aficionats i saludant amb el cap els membres de seguretat que sempre acompanyen l'equip. El partit a Saragossa havia estat molt dur per l'estat de la gespa, l'exigència del partit i el cansament acumulat després dels duels amb el Milan, però ni el Barça ni Messi es van aturar.

Amb els dos gols marcats en un dels estadis on més n'ha fet, la Romareda (11 en 12 partits oficials jugats), Lionel Messi ja suma 60 gols en 50 partits oficials aquesta temporada. "No pots fer gaire davant de jugadors així, sembla d'un altre planeta", admetia Roberto, el porter dels aragonesos. Amb aquesta dinàmica golejadora, Messi s'ha convertit en pocs anys en el màxim golejador de la història del Barça en partits oficials, un rècord que va batre fa poques setmanes superant César. Només aquest any, per exemple, ha fet tants gols com Cruyff en tota la seva època al Barça (cinc anys). Però Messi sempre en vol més. "No para mai, canvia els partits", admetia Manolo Jiménez, l'entrenador del Saragossa.

Ja queda lluny aquella època en què de Messi es lloaven moltes coses però es dubtava que fos un home amb gol. Des de l'arribada de Guardiola, Messi ha explotat i aquesta temporada ja té un nou objectiu, un nou rècord a batre: l'argentí ja té a l'abast superar el rècord dels 67 gols en una temporada de l'alemany Gerd Müller, establert la temporada 1972/1973 amb el Bayern. Gols marcats sempre amb el seu club, sense computar els de la selecció.

Aquesta temporada Messi ha marcat 38 gols en partits de Lliga, 14 a la Lliga de Campions -un altre rècord individual-, dos a la Copa del Rei, tres a la Supercopa d'Espanya, un a la Supercopa d'Europa i dos al Mundial de Clubs. És a dir, ha marcat en totes les competicions. L'argentí, a més, busca guanyar els sis títols possibles amb el Barça -ja n'ha guanyat tres-, a diferència de Müller, que aquella temporada 1972/73 va guanyar la lliga però va caure a quarts de final de Copa davant del Kickers Offenbach i a quarts de final de la Copa d'Europa davant de l'Ajax de Cruyff, que va passar per sobre dels bavaresos al partit d'anada (4-0).

Precisament Gerd Müller, durant l'últim Mundial de Sud-àfrica, explicava: "A la meva època els golejadors jugàvem sempre dins de l'àrea, buscant els gols com fos. Ara hi ha una nova generació de jugadors que marquen molts gols però arriben en velocitat i tenen més polivalència, com Thomas Müller i Messi". I de raó no n'hi faltava a Torpede Müller, el campió del món el 1974, que va marcar a la final contra els holandesos.

Altres rècords

A més d'aquest nou repte, Messi sap que se li presenten dos reptes més a mitjà i llarg termini: superar el tres màxims golejadors en la història de la Lliga (Telmo Zarra, 251; Hugo Sánchez, 234, i Raúl, 228) i aconseguir el rècord golejador a la Lliga de Campions, en possessió ara mateix de l'exjugador del Reial Madrid Raúl González (71 gols). Per davant, Messi encara té l'actual davanter del Màlaga, Ruud van Nistelrooy, que n'ha fet 60. Actualment, Messi ja ha superat el mig centenar de gols a la principal competició internacional de clubs: ja en porta 51.

I per acabar-ho d'adobar, Lionel Messi també s'ha proposat guanyar aquest any el premi Pitxitxi al màxim golejador de Primera Divisió. L'última temporada va veure com el portuguès Cristiano Ronaldo evitava que ell fos per segon any consecutiu el màxim golejador de Primera, però enguany ja va per davant del jugador del Madrid. Un jugador que ahir va marxar del Santiago Bernabéu amb cara de pocs amics després de no haver aconseguit marcar un gol a Guaita. Lionel Messi, en canvi, va sortir victoriós de la Romareda.

stats