COPA DEL REI
Esports 23/05/2012

La manifestació ultra serà el dia de la Copa

Finalment divendres la ultradreta es podrà manifestar a Madrid en contra del "separatisme". La justícia madrilenya els ha autoritzat a fer-ho el mateix dia de la final de la Copa entre el Barça i l'Athletic.

Luana Valls
2 min
La manifestació ultra serà el dia de la Copa

BARCELONA.El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJ) va autoritzar ahir que la manifestació de la ultradreta coincideixi el mateix dia de la final de la Copa del Rei.

La marxa -organitzada entre d'altres per la Falange i el Movimiento Católico Español- està convocada sota el lema "Contra el separatisme, una bandera. Marxa per a la unitat d'Espanya". La delegació del govern espanyol l'havia ajornat per al dilluns 28 per evitar problemes entre els manifestants i els aficionats dels dos clubs que participen en la final, però la Falange va presentar un recurs al TSJ de Madrid, que els ha donat la raó.

Segons el tribunal, la resolució presentada per la delegació de l'executiu espanyol vulnera l'article 21.2 de la Constitució, que afirma: "En els casos de reunions en llocs de trànsit públic i de manifestacions caldrà comunicar-ho prèviament a l'autoritat, que només podrà prohibir-les quan hi hagi motius fonamentats d'alteració de l'ordre públic, amb perill per a persones o béns".

Està previst que la manifestació sigui a les a les 6 de la tarda a la zona de Chamberí. Tot i que no és prop del Vicente Calderón, la policia tem que després de la marxa hi hagi manifestants que aprofitin l'ocasió per desplaçar-se fins als voltants del camp del futbol.

Previsió d'aldarulls

Malgrat que el Tribunal de Justícia va autoritzar la manifestació, ja que segons la resolució no hi ha "raons fonamentades" que es puguin produir disturbis, els informes policials acrediten que "han estat nombrosos els comentaris i vídeos en fòrums i xarxes socials que s'han divulgat respecte a la marxa en els quals s'inclouen clares connotacions violentes i xenòfobes cap als aficionats dels dos equips".

De la mateixa manera, la policia ja ha advertit que si finalment alguns dels manifestants decideixen anar fins prop de l'estadi i es tracta de "radicals", la situació acabarà sent "difícilment controlable". Tot i això, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en "clar desacord" amb la resolució, va fer una crida a la calma i va dir que els seguidors del Barça i l'Athletic no han de patir per la seva seguretat.

stats