MUNDIAL DE NATACIÓ
Esports 23/07/2011

Les medalles de Belmonte, Villaécija i Wildeboer es comencen a forjar aquesta nit

Mireia Belmonte es tirarà a la piscina aquesta pròxima matinada per estrenar la competició de natació del Mundial de Xangai. Belmonte opta a quatre medalles, i Wildeboer i Villaécija a una cadascú.

Albert Solé
2 min
Mireia Belmonte a la piscina d'estiu descoberta del CN Sabadell, on es va entrenar els últims dies abans  de marxar cap a Xangai per afrontar el Mundial com a principal favorita amb només 20 anys.

Barcelona.Aquesta tarda es disputarà l'última final de natació sincronitzada a la piscina de Xangai, cosa que donarà pas a la matinada -hora catalana- a les proves de natació a la piscina olímpica Indoor Stadium. Els noms de Michael Phelps, Cesar Cielo, Federica Pellegrini -sense oblidar els xinesos Liu Zige i Lin Zhang - agafaran el relleu de les reines de la sincronitzada Andrea Fuentes i la russa Natàlia Isxenko, tot i que en la llista de favorits clars per aconseguir medalles hi haurà per primer cop tres nedadors catalans: Mireia Belmonte, Aschwin Wildeboer i Erika Villaécija.

La badalonina del CN Sabadell Mireia Belmonte és la gran esperança de la natació catalana i espanyola, ja que té opcions de medalla en les quatre proves en què competirà, després d'exhibir-se a Dubai en el Mundial de piscina curta del desembre passat en aquestes mateixes proves: va ser or en els 200 m papallona i en els 200 m i 400 m estils, i plata en els 800 m lliures, només superada per una altra catalana, Erika Villaécija. "La Mireia està millor ara que a Dubai, té més mesos d'entrenament, tot i que mai ha nedat en una final d'un Mundial", explica a l'ARA el seu entrenador, el francès Fred Vernoux, que ha permès que Belmonte hagi fet un salt espectacular en el rendiment des de la seva arribada al CN Sabadell el 2009. Vernoux, que és a Xangai com a entrenador de la federació espanyola, tot i que només s'encarregarà dels nedadors del CN Sabadell convocats (Belmonte, Wildeboer i Judith Ignacio), afirma: "En un Mundial i uns Jocs, el més difícil és entrar en una final, i un cop allà hi ha un 50% de possibilitats de tocar una medalla. Hi has d'arribar amb el mínim de fatiga i el mínim d'estrés possible".

Wildeboer i l'esquena

La segona opció clara de medalla catalana serà en el 100 m esquena, amb Aschwin Wildeboer, una prova en què va guanyar el bronze al Mundial de Roma fa dos anys i a Dubai en piscina curta fa uns mesos -on també va guanyar la plata en els 50 m esquena-. "És un noi que és sempre en el top mundial de nedadors d'esquena, i té més possibilitats en els 100 m, ja que va nedar molt bé a Roma fa unes setmanes, i va obtenir la cinquena millor marca de l'any. Si té un bon dia té opcions de podi", afirma Vernoux.

L'última medalla possible per a la natació catalana -si no hi ha alguna sorpresa inesperada- és la d'Erika Villaécija en els 800 m lliures, ja que a Dubai va aconseguir l'or. Villaécija, després d'aconseguir la classificació per als Jocs en aigües obertes, té com a gran objectiu obtenir una medalla en els 800 m, i per això s'ha preparat en els últims mesos. I encara lluny de somiar en un podi -però com a apostes de futur- cal destacar la presència en un Mundial de les joves de 17 anys Marina Garcia (CE Mediterrani) en els 110 m i 200 m braça, i Judit Ignacio (CN Sabadell) en els 100 m i 200 m papallona.

stats