HOQUEI HERBA MASCULÍ
Esports 13/05/2011

Aquest cap de setmana es decideixen els finalistes de la lliga, Atlètic o Egara i Polo o Club de Campo

La semifinal terrassenca es jugarà a Can Salas amb avantatge d'1 a 0 pels ratllats mentre que el Polo necessita sumar una victòria a Madrid per ser a la final

Oriol Malgosa
2 min

MatadeperaEntre demà i diumenge es decidiran els finalistes d'un dels play-off més igualats de la història, fins al moment. Les dues victòries locals dels equips teòricament menys favorits fan que les sèries es decideixin al camp de l'Atlètic i el Club de Campo però amb avantatge inicial per l'Egara i el Polo. A hores d'ara ningú s'atreviria a posar la mà al foc per preveure quins dos equips seran a la gran final. El que sí que està clar, és que l'Egara i el Polo tindran la seva millor oportunitat en el partit de demà, ja que en cas de desempat la moral guanyada pels locals i el factor camp, podria ser decisiu.

El play-off és un valor afegit indubtable pel hockey. Gràcies a aquest format, equips que en la primera volta van encaixar un 1 a 7 contra el seu màxim rival, com és el cas de l'Egara amb l'Atlètic, arriben al tram final de la temporada amb opcions de lluitar pel títol. L'evolució de l'equip del Pla del Bon Aire ha servit als de Ramon Rius per posar contra les cordes el gran dominador de la lliga de l'última dècada i traslladar la sèrie a Can Salas amb opcions reals d'escapolir-se a la final. Ara bé, no ho tindran fàcil. Davant seu es trobaran un Atlètic que, sense anar més lluny, la temporada passada va ser capaç de remuntar-li una eliminatòria al Polo fora de casa, i que fins ara ha estat l'equip que més rendiment ha tret al play-off. Dissabte a la una i diumenge, si és necessari, a 2/4 d'una, sortirem de dubtes.

El Polo viatja a Madrid amb els deures fets i amb la mirada fixada al segon partit. A jutjar per les eliminatòries més immediates, el factor camp en contra amb el que hauran de jugar els de la diagonal no hauria de ser un aspecte decisiu per aconseguir o no la classificació. Els d'Eduardo Fàbregas ja van imposar-se la temporada passada a l'Atlètic al seu camp i el suposat factor pista no els va ajudar a l'hora d'accedir a la final. Si que és cert que davant seu s'hi trobaran probablement l'equip més en forma de la temporada. Campions de Copa i classificats per la final a quatre de l'Euro Hockey League, els de Xavi Arnau han consolidat enguany un projecte al que només li falta una lliga. I és que els madrilenys no en guanyen cap des de l'any 1958, quan van aconseguir l'únic títol que tenen a les vitrines. El Polo, en canvi, va aixecar la seva última lliga el 2008, sent l'únic equip que li ha aconseguit prendre una lliga a l'Atlètic des que aquesta es disputa en format play-off. El desenllaç de les semifinals, dissabte a les dues del migdia i, esperem que no calgui, diumenge a la una.

En la lliga per la permanència el Vallès es juga les seves opcions de salvació contra el Jolaseta. El filial groc-i-negre ha de guanyar o guanyar dissabte contra els bilbaïns per seguir per acostar-se als llocs que el mantinguin a la màxima categoria. Aquest serà el primer d'una sèrie de tres partits a casa que afronten els de Quim Malgosa, i començarà diumenge a 3/4 d'11.

stats