Vela
Esports 29/12/2010

Arrenca la Barcelona World Race més esperada

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha garantit avui als participants que no estaran sols "perquè tot Barcelona estarà amb vosaltres"

Redacció
3 min
Els equips participants.

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha garantit avui als participants en la Barcelona World Race, que prendran divendres la sortida, que no estaran sols "perquè tot Barcelona i el món de la vela estaran amb vosaltres".

Els patrons, que representen als catorze IMOCA Open 60 (embarcacions de 18'30 metres d'eslora), han estat els protagonistes de l'acte final que aquest migdia s'ha celebrat en la carpa de l'Expo de la BWR al Port Vell de Barcelona.

El 'Gaes' de la barcelonina Anna Corbella i la britànica Dee Caffari serà el primer equip femení en la història de la prova. "Anem amb totes les ganes a competir en un esdeveniment tan important com aquest i a lluitar contra competidors molt forts, però volem plantar cara. No ens sentim inferiors", han assegurat.

Els santanderins Pachi Rivero i Toño Piris, tripulants del 'Renault ZE', han comentat que estan a punt, "preparats per a la sortida i amb la tensió en augment a mesura que s'acosta l'hora".

L'alacantí Pepe Ribes i el barceloní Alex Pella (Estrella Damm) no han ocultat que porten un any intensiu de preparació i que tenen ganes de demostrar que són competitius "davant dels millors navegants del món".

Tampoc no els falta experiència als donostiarres i campions olímpics Iker Martínez i Xabier Fernández (Mapfre). "Estem ja a punt físicament i mentalment i amb ganes de sortir a competir per saber on estem respecte als nostres rivals", han comentat.

Al 'Fòrum Marítim Català' navegaran el gironí Gerard Marín i el francès Ludovic Aglaor. Marín ha destacat que està vivint el somni de la seva vida "i cada minut que passa es va fent més realitat".

Al 'Central Lletera Asturiana' estaran dos debutants: els de Gijón Juan Merediz i Fran Palacio, que amb 27 anys és el regatista més jove que competeix en aquesta edició.

Merediz ha explicat que després de trencar el pal ja han superat "una primera etapa abans de la sortida" i estan "disposats per lluitar".

"A la nostra terra es diu que per enrere, ni per prendre impuls i per això ara només mirem cap endavant", ha dit.

Altres dos debutants estaran al 'We Are Water', els barcelonins Jaume Mumbrú i Carlos Sanmartí, que han indicat que ho tenen tot a punt i que estan "tranquils", però amb molta "energia continguda esperant el moment màgic de la sortida".

El francès 'Virbrac Paprec 3' de Jean Pierre Dick i Loïck Peryron, un dels dos IMOCA Open 60 d'última generació que participen en la regata, part com favorit. Jean Pierre Dick defensa el títol que va aconseguir en la primera edició i ha explicat que li vénen a la memòria molts records de la sortida de la primera edició i que li agradaria reeditar el títol de llavors.

A la saga està el també flamant 'Foncia' del llegendari Michel Desjoyeaux, dues vegades guanyador (2001 i 2009) de la Vendée Globe (Volta al Món en Solitari), al qual acompanya el jove François Gabart. Desjoyeaux s'ha mostrat caut indicant que està davant una gran prova i una gran competència amb rivals d'alt nivell. "Jo espero estar a dalt i que el 2011 sigui un gran any", ha indicat.

Un altre vaixells que prendran la sortida seran el 'Groupe Bel' de Kito de Pavant i Sébastien Audigane, el 'Hugo Boss' britànic del gal·lès Alex Thomson i del neozelandès Andy Meiklejohn, el suís 'Mirabaud' amb l'única tripulació mixta d'aquesta edició i formada pel suís Dominique Vabre i la seva dona, la francesa Michèle Paret, i el noruec 'Neutrogena Formula Noruega' amb l'alemany Boris Herrmann i el nord-americà Ryan Breymaier.

Destacar que un altre regatista espanyol, també debutant en una volta al món, competirà a bord del 'Président' francès. Es tracta del barceloní Bruno García, qui ha mostrat la seva satisfacció per "poder viure una experiència nova i comptar amb un expert al costat com Jean Le Cam", pel que no renuncien "a res".

stats