OPERACIÓ GALGO
Esports 09/12/2010

La Federació Espanyola d'Atletisme demana que tots els culpables siguin castigats

L'organisme que presideix José María Odriozola torna a repetir el mateix que ja va manifestar el dia 25 de novembre del 2009 amb motiu de l'operació Grial en la que es va veure implicat Paquillo Fernández

Redacció
1 min

MadridLa Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) ha manifestat, en relació amb l'operació Galgo contra el dopatge, en la que està presumptament implicada l'atleta Marta Domínguez, que és la primera interessada en què "tots els culpables siguin castigats".

En una nota de premsa, la federació que presideix José Maria Odriozola puntualitza "el mateix que va manifestar el 25 de novembre de 2009, amb ocasió d'unes circumstàncies similars". Llavors, va ser l'operació Grial, en la que es va veure implicat Paquillo Fernández.

"Som els primers interessats en què la lluita antidopatge arribi a la seva màxima eficàcia i que tots els culpables siguin identificats i castigats d'acord a les nostres lleis", assegura la federació.

La nota recorda que l'entitat sempre ha col·laborat "amb totes les autoritats, esportives i policials, nacionals i internacionals, en la defensa de l'esport net, tenint un dels millors problemes de la lluita antidopatge, finançat i sostingut per la nostra federació en comparació amb altres institucions esportives similars, des de fa més de vint anys".

"En el que portem d'any"–indica el comunicat– "tots els nostres atletes d'elit han passat nombrosos controls de dopatge, tant en competició com fora d'ella, en els que han donat negatiu, excepte un cas que està pendent de resolució definitiva [referint-se al cas de José Luis Blanco]".

La federació destaca que "sempre cal respectar la presumpció d'innocència de les persones fins que es demostri fefaentment la seva culpabilitat", i assegura que "si això passés, la RFEA castigarà sense dubtar-ho d'acord amb les lleis existents als que haguessin fet trampes en la seva preparació o participació en competicions".

stats