OPERACIÓ GALGO
Esports 20/04/2011

Arxivada la causa contra Marta Domínguez per dopatge esportiu

La titular del jutjat d'instrucció ha acordat el sobreseïment provisional i l'arxivament de les actuacions relatives a la comissió d'un suposat delicte de dopatge esportiu de l'atleta

Efe
2 min
Marta Domínguez.

MadridLa titular del jutjat d'instrucció número 24, Mercedes Pérez Barrios, ha acordat el sobreseïment provisional i l'arxivament de les actuacions relatives a la comissió d'un suposat delicte de dopatge esportiu de l'atleta Marta Domínguez i del seu agent José Alonso Valero.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha confirmat que l'arxivament es refereix exclusivament a aquest cas i que encara continua oberta la investigació judicial sobre Marta Domínguez per la suposada comissió d'un delicte fiscal i per haver -suposadament- subministrat, sense recepta mèdica, i administrat un fàrmac a una persona del seu entorn, el seu company d'entrenaments Eduardo Polo.

L'acte de la jutge recorda que les diligències es van iniciar després que el 17 de novembre Marta Domínguez lliurés al seu agent, José Alonso Valero, "una ampolla daurada" que aquest, a la seva vegada, va lliurar a l'atleta Alberto García, que va afirmar en la seva declaració que contenia trenbolona, substància prohibida en l'esport.

Després de la intervenció de "tres ampolles de color marró amb tap daurat en l'escorcoll d'Alberto García" es va fer una anàlisi del seu contingut a l'Agència Espanyola de Medicaments. El resultat va concloure que "aquesta substància no és trenbolona, ni cap derivat de la mateixa".

L'acte, amb data del 14 d'abril, afegeix que després de l'anàlisi realitzada posteriorment "per l'Agència Estatal del Dopatge es confirma que no ha estat trobat cap dels productes dopants prohibits en la reglamentació espanyola".

"Igualment es confirma que si bé els productes tenen semblances amb AMTH-2 (substància amb efecte és comparable al de l'hormona testosterona) no contenen cap traça derivada de testosterona, que és la substància trobada en el vial de AMTH-2 analitzada en el laboratori de Colònia", que ha col·laborat en la investigació.

Segons el TSJM, el sumari complet de l'anomenat "cas Galgo", en el qual figuren també entre els imputats el metge Eufemiano Fuentes i els entrenadors Manuel Pasqua i César Pérez, aquest últim tècnic de l'atleta, consta d'aproximadament 20.000 folis dividits en tres peces separades.

stats