OPERACIÓ GALGO
Esports 13/12/2010

José María Odriozola: “No dimitiré, seria de covards abandonar ara el vaixell”

El president de la Federació Espanyola d'Atletisme s'ha declarat "víctima" de la trama de dopatge i que se sent "enganyat" per alguns dels implicats en l'operació Galgo

Redacció
2 min
El president de la RFEA, José María Odriozola

MadridJosé María Odriozola, president de la Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), ha afirmat que se sent "víctima" de la trama de dopatge investigada en l'operació Galgo i ha assegurat que no dimitirà perquè "seria de covards abandonar ara el vaixell".

El dirigent ha manifestat que aquest cas, i sobretot la presumpta vinculació de l'atleta Marta Domínguez, és "el disgust més gran" en els vint anys llargs que porta de presidència. "Crec que he complert amb les meves obligacions com a president i no podia imaginar que algunes persones faltessin a la meva confiança" ha apuntat.

A més, el president de la RFEA ha explicat que Alemayehu Bezabeh, campió d'Europa de cross en 2009 i que va ser apartat de l'equip estatal abans de viatjar a Portugal aquest cap de setmana, li va confessar que s'anava a punxar una bossa de sang: "Bezabeh em va confessar que li havien extret una bossa de sang el 15 de novembre i que, quan anava a punxar-se-la amb Alberto León [ex ciclista de muntanya presumptament implicat en l'operació Galgo], la policia li va preguntar que què feia allà. Em va confessar que anava a que li punxessin una bossa de sang i, quan li vaig dir que això era dopatge i que no podia formar part de l'equip, es va quedar consternat".

Odriozola ha recordat que, des dels anys 80, lluita contra el dopatge, "en molts casos, contra el doctor Eufemiano Fuentes" i que, durant aquells anys, ja va promoure un manifest per a què el signessin tot els atletes sol·licitant controls sorpresa. "El van signar gairebé tots, excepte, quina casualitat, els entrenats per Manuel Pascua", ha destacat.

"La meva decisió com a president va ser trencar amb el doctor Fuentes, que es va passar al ciclisme. A Pascua, que era el responsable de tanques i velocitat, el vaig treure. Em considero enganyat per la confiança que últimament vaig tornar a dipositar en ell. Potser vaig ser ingenu, però em va donar la sensació que havia canviat", ha declarat el president.

stats