ATLETISME
Esports 16/01/2011

La Junta propugna quatre anys de sanció i implanta el passaport biològic

Demana endurir les sancions i dona suport a les actuacions dutes a terme per la Federació davant els fets ocorreguts al voltant de l'operació Galgo contra el dopatge

Redacció
2 min
José María Odiozola, president de la RFEA, durant l'assemblea general

MadridLa Junta de Govern de la Federació Espanyola d'Atletisme ha instat "a les autoritats i organismes competent" per a que modifiquin la normativa per tal d'allargar fins a quatre anys les sancions per dopatge i posarà en marxa el passaport biològic, ja implantat en el ciclisme.

La mesura respon a les investigacions en curs sobre l'operació Galgo, trama de dopatge en la que hi figuren com a imputats atletes com Marta Domínguez i Alberto García, i entrenadors com Manuel Pascua i César Pérez, així com el metge Eufemiano Fuentes.

La Junta de Govern propugna "endurir les sancions per la utilització o foment de les tècniques il·lícites de suport biològic als esportistes, proposant que passin a ser de quatre anys les sancions que ara són de dos".

"Escoltades les propostes dels diversos estaments i en especial dels representants dels atletes", la Junta de Govern ratifica i dóna suport per unanimitat "les actuacions dutes a terme per la RFEA [Reial Federació Espanyola d'Atletisme] davant els fets que han ocorregut al voltant de l'operació Galgo pel que fa al cessament o suspensió de relacions amb aquelles persones que judicialment han estat objecte d'imputacions penals".

També manifesta el seu suport "respecte l'apertura pel Comitè de Disciplina Esportiva de la RFEA dels procediments reglamentaris previstos i que en el seu moment podran determinar la imposició de les sancions pertinents".

El president de la Federació Espanyola, José María Odriozola, va negar davant l'assemblea que l'atletisme estigui "podrit" i va aportar estadístiques sobre els controls de dopatge que mostren percentatges positius d'entre un 0,12 un 0,7 anuals. En el seu informe davant l'assemblea, Odriozola ha recordat que, a proposta seva, quan era vicepresident amb Juan Manuel de la Hoz, es va crear, l'any 1988, el Comitè Antidopatge de la Federació. "És un cost important, perquè un control de dopatge normal li costa a la Federació 200 euros i el cost d'un d'EPO, 550", ha precisat.

stats