BARCELONA WORLD RACE
Esports 03/04/2011

El 'Virbac Paprec 3' té previst creuar la meta aquest dilluns a les 9 del matí

L'embarcació està a uns 70 km a l'oest de Palma de Mallorca i unes 80 milles (150 km) de la meta després d'haver passat entre l'illa d'Eivissa i Palma

Efe
2 min
El Virbac-Paprec 3 en plena navegació.

BarcelonaL'IMOCA Open 60 francès 'Virbac Paprec 3' de Jean Pierre Dick i Loïck Peyron, líder de la Barcelona World Race –Volta al Món a Dos sense escales ni assistències–, i ja pràcticament guanyador, té previst creuar la línia de meta de la regata al voltant de les 9 del matí d'aquest dilluns (hora catalana).

L'embarcació francesa està a uns 70 quilòmetres a l'oest de Palma de Mallorca i unes 80 milles (150 quilòmetres) de la meta després d'haver passat aquest diumenge a la tarda entre l'illa d'Eivissa i Palma. Al vespre els vents suaus del sud-est estan baixant d'intensitat.

"Estem molt contents d'arribar a Barcelona. Ja podem imaginar la recepció. Les nostres famílies, els nostres amics, els nostres patrocinadors, el meu equip ... són moments màgics. Tres mesos és un període de temps curt, però també a la vegada molt llarg. El meu fill ara té 7 mesos d'edat, la seva edat s'ha duplicat des que me'n vaig anar i veure-ho serà un 'xoc' per a mi", ha comentat Jean Pierre Dick, a poques hores de reeditar la seva gran victòria de 2008.

Ha afegit que ahir a la nit va tornar a viure la pel·lícula de la regata. "El primer pas de Gibraltar, on havia creuat ja abans Foncia. Vam fer un petit error tàctic a Madeira, probablement l'únic en el nostre recorregut. Tot això sembla bastant llunyà i han succeït moltes coses des d'aleshores: dues parades tècniques, entre elles una per reparar l'escota de la més gran perquè estava a punt de trencar-se i pensàvem que tot havia acabat per a nosaltres".

"Però l'equip es va recuperar i vam poder tirar endavant. La parada a Wellington va ser una decisió difícil, però vam calcular la velocitat del 'Paprec Virbac-3' i els constants ajustos que vam realitzar i vam encertar", ha recordat Dick.

Loïck Peyron ha advertit que aquesta última nit "no serà gens fàcil perquè no tindrem molt vent i qualsevol cosa pot succeir, però res m'impedeix dormir, a part de la vigilància permanent dels vaixells de càrrega i de la navegació amb el vaixell".

El 'Mapfre' dels campions olímpics Iker Martínez i Xabier Fernández ocupa la segona posició, a unes 250 milles (460 Km) del líder i podria arribar a Barcelona la mitjanit de dimarts o a primera hora de dimecres.

stats