Waterpolo
Esports 03/05/2012

El CN Sabadell es queda curt en la remuntada, i només guanya per 8-6 al Savona en la final de l'Eurocup

El italians, vigent campions, havia vençut 14-9 en el partit d'anada. Els sabadellencs han somiat amb un 6-2 al tercer quart, però el Savona ha tirat d'experiència

SabadellEl CN Sabadell no ha aconseguit remuntar els 5 gols de desavantatge del partit d'anada disputat fa 15 dies a la piscina del Savona i s'ha hagut de conformar amb ser subcampió de l'Eurocopa, tot i guanyar a la tornada per 8-6.

El conjunt italià ha tirat d'ofici per revalidar el títol. El Sabadell ha sortit molt inspirat i, esperonat per la seva sorollosa afició, s'ha col·locat 2-0 en els instants inicials fent somiar amb la remuntada.

Però l'equip italià ha 'sobreviscut' a la connexió de servei del CN Sabadell, en bona part gràcies al seu porter Volarevic, que ha realitzat intervencions claus per impedir que creixés l'avantatge local, arribant-se al final del primer quart amb un ajustat 3-2.

En el segon quart, els italians han sabut imposar la seva major ofici, a base d'una tremenda intensitat defensiva que ha asfixiat al Sabadell, incapaç d'aprofitar cap de les nombroses superioritats numèriques de les que ha disposat en un parcial que, sorprenentment, ha finalitzat sense gols.

L'equip de Gabi Hernández es defensava molt bé i ha sabut anul·lar per complet a l'internacional italià Rizzo, autor de 7 gols en el partit d'anada, que ha estat desaparegut durant molts minuts.

El tercer quart ha permès somiar amb la remuntada, amb tres gols consecutius de Marko Cuk, Gonzalo Echenike i Eric Marsal que han ampliat l'avantatge a 6-2.

Però un gol de Janovic a tocar del final (l'únic dels transalpins en dos quarts) ha col·locat el 6-3 i ha deixat els sabadellencs a 3 gols del miracle, amb un únic parcial per disputar.

El montenegrí Janovic ha assumit la responsabilitat en l'últim quart, amb un nou gol, el tercer al seu compte particular, que ha noquejat al Sabadell i ha donat ales als italians, que s'han col·locat 6-5 gràcies al jove Damonte, a falta de 5 minuts.

La remuntada era llavors una quimera, ja que el Savona ha sabut gestionar la renda de l'anada i els gols de Cuk i Marsal només han servit per guanyar el partit, que no l'eliminatòria.

D'aquesta manera, el Sabadell perd la primera final continental que disputa de la seva història i el trofeu es quedava a Savona per segon any consecutiu.