Hoquei herba femení
Esports 11/12/2011

L'Egara empata amb el líder i lluitarà pel títol

El CD Terrassa, el Polo i el Júnior es jugaran en la darrera jornada estar entre els millors, mentre que l'Atlètic queda fora de la cursa

Albert Prieto
Maria Tost, a l'esquerra, ha marcat el gol que dóna a l'Egara l'oportunitat de lluitar pel títol

TerrassaEl Club Egara ha estat el gran beneficiat de la penúltima jornada de la primera fase de la lliga de Divisió d'Honor femenina. Quatre dels sis partits han acabat en empat, i evidencien la igualtat que hi ha en la zona mitjana i alta de la taula. Amb un punt sumat, l'Egara s'assegura matemàticament lluitar pel títol en la segona fase. En canvi, l'Atlètic Terrassa queda fora del selecte grup dels sis primers.

En la visita al Pla del Bon Aire del líder, el Club de Campo, l'Egara ha sumat un punt d'or que assegura matemàticament estar a dalt. Les ratllades han fet un bon partit i han jugat de tu a tu amb un rival que fins el moment només havia cedit un empat en nou jornades. L'anècdota del matx ha estat la lesió de la col·legiada Concepción Hueltes, que ha obligat a tenir el joc aturat fins que Laura Trujillo ha acabat d'arbitrar a les Pedritxes, ha arribat al camp i l'ha substituït. El joc s'havia aturat en el minut 16 de la segona part amb un penal córner favorable al Club de Campo. Quan el joc s'ha reprès, les madrilenyes l'han transformat mitjançant Bárbara Malda. L'empat l'ha aconseguit Maria Tost en transformar un penal stroke en el minut 57.

A l'estadi Josep Marquès, l'Atlètic Terrassa i el RC Polo s'han repartit els punts en empatar a 4 gols. El partit ha tingut un ritme frenètic i diverses remuntades. Les barcelonines s'han avançat amb Jordi Alastrue (30') i en l'últim instant abans del descans Berta Bonastre ha empatat. A la segona part Paula Dabanch ha posat al Polo per davant (42') i Carlota Petchamé ha anotat el 4-4 definitiu quan faltaven tres minuts per al final. El punt serveix al Polo per assegurar-se la lluita pel títol però deixa sense opcions l'Atlètic Terrassa, que disputarà la segona fase en el grup dels que buscaran la permanència.

L'únic equip català que ha sumat la victòria aquesta jornada, el CD Terrassa, ha golejat el Castelldefels, cuer de la categoria, per 7 a 0. Els gols han estat obra de Raquel Huertas (2), Júlia Pons, Xantal Giné (2) i Sílvia Muñoz (2). El Terrassa es fa amb la quarta posició i empata a 13 punts amb el Polo, ara cinquè. Cap dels dos equips té encara garantit estar al grup de dalt.

Per la seva banda, el Júnior ha perdut a Sant Sebastià amb la Real Sociedad per 2 a 1. Júlia Menéndez ha avançat les santcugatenques a la primera part, però Patricia Maraña i Lucía Ybarra han capgirat el marcador després del descans. El Júnior és setè i la setmana vinent es jugarà estar a dalt o a baix en la segona fase.

La resta de resultats de la jornada han estat els empats entre l'Alcalá i el SPV51 (4-4) i entre el Tenis i Las Palmas (1-1). El Club de Campo, la Reial Societat i el Club Egara ja estan classificats entre els millors per a la segona fase. CD Terrassa (13 punts), Polo (13), Alcalá (12) i Júnior (11) es disputaran els tres llocs que completen el grup de sis que lluitarà pel títol. La darrera jornada de la primera fase, que es jugarà diumenge vinent (12:30h) serà vibrant: el Polo visitarà el camp del Júnior i el CD Terrassa rebrà l'Alcalà. Duels directes que decidiran quin dels quatre equip es queda sense regal de Nadal.