Natació Sincronitzada
Esports 29/09/2012

Fernando Carpena, un llop amb pell de xai que vol descatalanitzar l'aigua

El president de la Federació Espanyola de Natació vol que la natació deixi de ser un vedat privat dels catalans i, després de no renovar Anna Tarrés, prepara el relleu del terrassenc Rafa Aguilar, seleccionador de waterpolo

Albert Solé
1 min
Fernando Carpena, president de la Federació Espanyola de Natació

Barcelona"Volem que la resta del territori espanyol se senti partícip del que es fa en un lloc extraordinari com aquest [el CAR]". Això ho va dir el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, dimarts passat, durant la presentació del nou equip tècnic de natació sincronitzada, en substitució d'Anna Tarrés. Segons persones que el coneixen bé, Carpena vol descatalanitzar els esports aquàtics que tenen el seu eix aquí, com la sincro, i aviat també el waterpolo. Segons ha pogut saber l'ARA, la RFEN tampoc renovarà el terrassenc Rafa Aguilar, seleccionador de waterpolo masculí des del 2004 per posar-hi el cantàbric Salva 'Chava' Gómez, actual entrenador del Canoe madrileny, l'equip de tota la vida del president, i en què juga el seu fill, Fernando.

A Fernando Carpena li agrada demostrar que sap parlar català quan ve cada dos per tres a Catalunya, on hi ha el 80% dels clubs que presideix. Va néixer a Palma el 1955, però de ben petit va marxar a viure a Madrid. La primera impressió és d'una persona afable i modesta, però els que l'han tractat més de prop afirmen que és un llop amb pell de xai, i vol que la natació deixi de ser un vedat privat dels catalans.

Podeu llegir el reportatge a l'Ara Premium.

stats