NATACIÓ
Esports 21/12/2010

Gemma Mengual: "Els Jocs Olímpics de Londres són ara la meva nova meta"

La nedadora catalana ha assenyalat que, després de ser mare, el seu objectiu és disputar els Jocs Olímpics de Londres 2012, als quals espera "arribar en forma"

Redacció
2 min
Gemma Mengual competirà als Jocs Olímpics de Londres 2012. EFE

BarcelonaLa nedadora i medallista olímpica de sincronitzada Gemma Mengual ha assenyalat que, després de la seva maternitat, el seu nou objectiu és disputar els Jocs Olímpics de Londres 2012, als quals espera "arribar en forma".

Mengual ha fet la seva primera aparició pública després del naixement del seu primer fill, Nil, l'11 de novembre, amb motiu de la presentació dels intercomunicadors que la firma Gaes ha dissenyat per a les tripulacions de cinc vaixells que participaran en la Barcelona World Race. "Per arribar en forma i bé a Londres realitzaré entrenaments intensius, i el primer que he de recuperar és el meu pes habitual", ha explicat la nedadora catalana, que exerceix de padrina de l'Imoca Open 60 Gaes amb el qual competiran la barcelonina Anna Corbella i la britànica Dee Caffari, la primera tripulació femenina en la història de la prova.

En l'àmbit personal, ha comentat que amb el naixement del seu fill, la seva vida ha canviat totalment: "Abans estava dedicada totalment a l'esport i era jo i l'esport; ara és el Nil i després jo. És una experiència increïble i l'amor pel meu fill no el canvio per res. La veritat és que m'agradaria ser mare de nou".

Quan se li ha preguntat pel tema del dopatge i la trama descoberta arran de l'operació Galgo, Mengual ha assenyalat que, encara que en l'esport professional es passen molts controls, "sempre hi pot haver algú que faci trampes".

Sobre l'atleta Marta Domínguez i la seva presumpta vinculació en aquesta trama de dopatge, ha estat molt clara: "Estic al dia del que passa, però per mi la Marta és innocent fins que no es demostri el contrari. Crec que cal permetre-li aquesta presumpció d'innocència i no fer judicis de valor anticipats".

Sobre els seus futurs projectes ha avançat que, en el que resta d'any, no pensa fer res, encara que per al proper es planteja "començar ja entrenaments intensius i diaris des del començament de 2011".

"La tècnica ja la tinc i ara es tracta de recuperar la forma. Espero participar en algunes competicions abans dels Jocs Olímpics", ha assenyalat.

Als seus 33 anys, ha guanyat dues medalles olímpiques de plata en natació sincronitzada a Pequín 2008, dos ors en el Mundial de Roma 2009 i cinc ors en Europeus (un a Madrid 2004 i quatre en Eindhoven 2009).

L'or olímpic és la seva assignatura pendent. "Jo no renuncio a res, però encara ens falta guanyar Rússia en algunes modalitats, encara que ho hem fet en altres competicions. Aconseguir l'or olímpic a Londres seria la culminació als meus somnis, encara que hauré de lluitar molt per a això", ha conclòs.

stats