OPEN DELS ESTATS UNITS
Esports 20/06/2011

McIlroy guanya l'Open dels Estats Units de golf amb només 22 anys

Líder des de dijous, el nord-irlandès Rory McIlroy ha guanyat l'Open dels Estats Units amb 22 anys, confirmant-se com la nova gran estrella del golf

Efe
3 min
Rory McIlroy, després de guanyar l'Open dels Estats Units amb 22 anys

BarcelonaAmb només 22 anys, el golfista nord-irlandès s'ha convertit en el segon més jove de la història que guanya un torneig de Grand Slam, en concret l'Open dels Estats Units. McIlroy, líder des de dijous, ha acabat amb 8 cops d'avantatge respecte del segon classificat. Ha estat tot un espectacle veure'l jugar amb tot tipus de ferros, des dels llargs fins als acostaments al green. El nord-irlandès, de fet, ha guanyat amb el millor marcador (-16) en els seus 111 anys d'història.

Amb McIlroy, vuitè del món abans d'aquesta victòria, no ha nascut una estrella a l'interminable Congressional (Washington), el segon camp més llarg en la vida d'aquest segon 'gran' de l'any. El jove nord-irlandès simplement ha obert precoçment la seva via del Grand Slam. Per les traces d'aquest sensacional èxit, Rory es convertirà, en breu, en un dels golfistes d'obligada referència.

Tiger Woods va guanyar el seu primer 'gran' el 1997, el Masters d'Augusta, amb 21 anys i 3 mesos. Es va convertir en el campió més jove de la història del Grand Slam. Després va elevar a 14 aquesta xifra, a quatre dels conquistats per Jack Nicklaus, encara que es va aturar fa tres anys per problemes diversos com, per exemple, les lesions, per la qual cosa també s'ha absentat aquest any.

McIlroy ha estrenat el seu palmarès de Grand Slam amb 22 anys i 45 dies, però ha anotat nous rècords en aquest torneig: 11 per sota en 36 forats, 14 per sota en 54, 16 per sota en 72, el guanyador més jove després de l'amateur Bobby Jones (1923) i el segon europeu més precoç a guanyar un' major 'des del jove Tom Morris, fa ja 140 anys.

Tiger i Gil Morgan compartien amb -12 l'anotació més baixa en la història de l'Open nord-americà. McIlroy ha trencat la xifra i ha donat a Irlanda del Nord el segon Obert nord-americà consecutiu (Graeme McDowell el va guanyar l'any passat).

Assolits els 35 anys, Tiger veu com s'acosta una nova generació. El seu compatriota Ricky Fowler (22 anys) i l'australià Jason Day (23) empenyen amb força, però el que tira ja del carro és McIlroy després de la seva passeig triomfal al Congressional.

La ronda final de McIlroy (69 cops) va ser exactament això, un passeig que va arrencar amb 8 cops de diferència sobre el seu immediat perseguidor, el coreà IE Yang, i va acabar amb aquesta mateixa renda sobre Fowler, el millor dels perdedors.

Quatre jugadors, entre ells Yang i Lee Westwood, van acabar empatats en la tercera plaça, mentre que Sergio García va completar un més que digne torneig i va concloure setè, després de signar 70 cops ja onze del cap.

McIlroy va guanyar evitant qualsevol indici de col·lapse, com el que el va sentenciar en l'últim Masters d'Augusta. A l'abril, va començar la darrera ronda des del liderat i quatre cops de distància. Va acabar signant 80 cops i relegat al quinzè lloc.

A fe que Rory va aprendre la lliçó. Amb 69 cops en l'última volta, McIlroy va rubricar aquesta vegada una obra mestra.

A partir d'ara, la vida donarà un tomb per McIlroy. Un jove que fins fa només tres anys recollia la seva nòvia, Holly Sweeney, a la porta de l'escola i al volant d'un BMW de gamma alta. Ell ja havia abandonat els estudis per culpa del golf.

Ella tenia setze anys i Rory, amb dinou, era ja un prestigiós golfista de Holywood, un poblet proper a l'Ulster, amb futur i molts diners.

Dos anys després, la rossa Holly -ara estudiant de tecnologia de l'Esport a la Universitat d'Ulster- ja no és la seva nòvia oficial. La seva relació de sis anys se'n va anar en orris l'últim Nadal. Rory té ara uns tretze cotxes de luxe en la seva col·lecció, una colla d'amics amb la qual es diverteix i un títol de Grand Slam.

La dura vida del golfista va passar factura a la relació que van començar Rory, amb 16 anys, i Holly, amb 14. Res comparat al que se li acosta al golfista.

Seve Ballesteros, el campió més jove d'un 'Gran' al segle XX, sempre deia que una part de la seva joventut va quedar enterrada entre torneig i torneig. A Rory McIlroy li toca ara bregar amb aquest futur ple de fama, dòlars, autògrafs, guardaespatlles, entrevistes i expectatives.

stats