Global Sports Fòrum
Esports 25/02/2011

El III Global Sports Fòrum "consolidarà" Barcelona com a epicentre d'esport

El III Global Sports Fòrum Barcelona reunirà destacades personalitats d'aquest àmbit i que tindrà com a eix central els desafiaments futurs que afronta l'esport

Redacció
2 min

BarcelonaLa III edició del Global Sports Fòrum Barcelona (GSFB) buscarà "consolidar" la capital catalana com a epicentre de l'esport mundial, amb un esdeveniment que reunirà durant tres dies destacades personalitats d'aquest àmbit i que tindrà com a eix central els desafiaments futurs que afronta l'esport.

"Estem en un món que està canviant de forma dramàtica i l'esport no serà aliè a això, també canviarà. És una oportunitat única per debatre amb els millors ponents i no se'ns ocorre un millor lloc que Barcelona", ha assenyalat avui en una roda de premsa al Reial Club Tennis de Barcelona el president del Comitè d'Honor del GSFB, Alfonso Rodés.

Entre els dies 9 i 11 de març s'espera que més d'un miler i mig de participants d'arreu del món acudeixin al Palau de Congressos de Barcelona, on prop de quaranta ponents de tots els àmbits de l'esport reflexionaran sobre les tendències emergents d'aquest sector, sota el lema "Sport, What's next? (Esport, què és el següent?).

Entre els convidats destaquen el president del FC Barcelona, Sandro Rossell, i esportistes retirats com l'atleta marroquí i campió olímpic Hicham El Guerrouj, el futbolista brasiler Raí, el rècord mundial de salt de perxa Serguei Bubka, la doble campiona olímpica d'esquí alpí Pernilla Wiberg o el corredor sud-africà Oscar Pistorius, quatre vegades campió paralímpic d'atletisme.

També participaran l'exjugador de rugbi dels "All Black" (selecció neozelandesa) Jonah Lomu i la nord-americana Mia Hamm, campiona olímpica i nomenada dues vegades millor futbolista del món, a més dels presidents dels comitès organitzadors dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 i dels Jocs d'Hivern de Sotxi 2014 (Rússia).

També està "gairebé assegurada" l'assistència del futbolista ivorià del Chelsea Didier Drogba. "Aquest any realment tenim les millors personalitats que poden marcar la diferència", ha subratllat la directora editorial de GSFB, la francesa Amaya Bloch-Lainé, qui ha assegurat que serà una cita "de calibre", el mestre de cerimònies de la qual serà l'analista esportiu i escriptor nord-americà Alan Abrahamson.

Xerrades i tallers al voltant de grans eixos com la relació de l'esport amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials, amb els negocis i grans marques o la seva funció en el desenvolupament social, així com el paper de les ciutats com a grans seus d'esdeveniments esportius, entre d'altres.

Precisament, el delegat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Pere Alcober, ha recordat el paper d'aquesta urbs com a "capital mundial" de l'esport, que "avui dia és un dels moviments més importants del món".

Encara que està previst que Barcelona acollís per quatre anys el Global Sports Fòrum (aquest és el tercer), Alcober ha apuntat que tindran molts mesos per treballar sobre el futur, en referència a si la ciutat optarà a seguir organitzant aquesta cita.

stats