Mundial d'atletisme
Esports 30/08/2011

Isinbayeva es queda fora de les medalles

La russa, amb un salt de 4,65 metres, només ha pogut ser sisena. La brasilera Muhrer ha guanyat amb una alçada de 4,85 metres.

La russa Isinbayeva, decebuda després de ser sisena a la final de salt de perxa

BarcelonaLa millor saltadora de perxa de la primera dècada del segle XXI s'ha quedat fora de les medalles en la final que s'ha disputat aquest dimarts al Mundial d'atletisme que s'està celebrant a Daegu (Corea del Sud).

Isinbayeva ha estat sisena, amb una marca de 4,65 metres, mentre que la guanyadora ha estat la brasilera Fabiana Muhrer, que ha aconseguit saltar fins als 4,85 metres. La russa havia saltat netament els 4,65, però no ha pogut superar la següent marca, de 4,70.

Yelena Isinbayeva havia estat la saltadora de perxa número u mundial, però durant el 2010 Muhrer ja li havia pres aquest honor.

La "tsarina de la perxa", que compta amb 27 rècords sota el seu nom, intentava restaurar la seva reputació, després de fallar un salt de 4,75 a la final del Mundial de Berlín, ara fa dos anys.

En la prova, l'alemanya Martina Strutz ha aconseguit la plata amb un salt de 4.80, metre que la russa Svetlana Feofanova ha fet bronze, amb 4.75 metres.

Emoció als 400 metres masculins

Kirani James, de 18 anys, s'ha imposat al nord-americà LeShawn Merrit per només tres centèsimes a la final dels 400 metres. L'atleta, nascut a Grenada, anava dos metres per darrere de Merrit quan els atletes enfocaven la darrera corba, però al final ha aconseguit imposar-se a la ratlla de meta.

James, que arribava invicte aquesta temporada a la cita, ha aconseguit guanyar amb 44.60 segons, que també és el seu rècord personal. Merrit (44.63), per la seva banda, és campió mundial i olímpic en la prova. Tercer ha estat el belga Kevin Borlée (44.90).