JOCS OLÍMPICS
Esports 08/06/2011

Presentada la torxa olímpica dels Jocs de Londres 2012

Els dissenyadors són Edward Barber i Jay Osgerby, que han volgut celebrar l'esperit olímpic amb el disseny d'una torxa que arribarà a terres britàniques al maig

Efe
2 min
La torxa de Londres 2012 ha estat presentada.

LondresLa torxa que recorrerà el Regne Unit de la mà de 8.000 corredors fins a l'estadi olímpic de Londres per l'obertura oficial dels Jocs de 2012, el 27 de juliol de 2012, ha estat presentada oficialment al públic.

La torxa d'alumini amb pintura daurada, de 80 centímetres de longitud i 800 grams de pes, té 8.000 forats, que simbolitzen les persones que faran el relleu en les 8.000 milles (12.874 quilòmetres) que recorrerà la flama abans del seu destí final. El disseny triangular de la torxa també té un contingut simbòlic, ja que cadascun dels rectangles representa els tres Jocs Olímpics organitzats en aquesta ciutat: 1908, 1948 i 2012.

Els dissenyadors són Edward Barber i Jay Osgerby, que han volgut celebrar l'esperit olímpic amb el disseny d'una torxa que arribarà a terres britàniques el mes de maig de 2012.

El dia 19 d'aquest mes serà el primer relleu en Land's End, a l'extrem sud-occidental del país, i la torxa viatjarà fins a les illes Hèbrides, al nord d'Escòcia, en el seu recorregut per tot el país.

El president del Comitè Organitzador dels Jocs, Sebastian Coe, ha destacat en la presentació de la torxa que el relleu de la flama olímpica és un dels grans símbols dels Jocs. "Les comunitats de tot el Regne Unit estan enfeinades proposant persones que suposen una inspiració per portar la torxa i estic entusiasmat pel fet que tenim per a ells una torxa de bell disseny", ha declarat Coe.

"Un element central del disseny són els 8.000 cercles, una representació duradora de les històries d'èxits personals o contribucions en les seves comunitats locals de cada un dels portadors de la torxa", ha afegit l'exatleta britànic.

Una mitjana de 110 persones al dia participaran en els relleus, fins a l'esperada arribada de la torxa a Londres, que el 27 de juliol encendrà el peveter de l'estadi olímpic de la capital britànica, inaugurant oficialment els Jocs del 2012.

El Comitè Organitzador ha explicat que ha organitzat els relleus amb l'objectiu que el 95 per cent de la població del Regne Unit estigui a un màxim d'una hora de viatge de qualsevol punt pel que passi algun dels relleus amb la flama olímpica. El desig del Comitè és també que la meitat dels rellevistes tinguin entre 12 i 24 anys d'edat, i que la resta inclogui a persones que contribueixin de manera especial a la millora de la seva comunitat.

Els dissenyadors són coneguts internacionalment sobretot per la seva innovadora línia de mobles i van decidir presentar-se al concurs organitzat pel Comitè Organitzador London 2012 i el Consell de Disseny amb el desig de "crear una icona per als Jocs". "Hem treballat per desenvolupar una torxa que commemori el relleu i que reflecteixi la passió de Londres pels Jocs Olímpics. Volíem mostrar el millor de les tecnologies de la producció i demostrar l'excel·lència industrial que es pot trobar al Regne Unit. Es tracta d' una torxa del nostre temps", han dit.

stats