ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 15/01/2012

Kilian Jornet revalida el títol de campió d’Espanya d’esquí de muntanya

Kilian Jornet s'ha endut la victòria en el Campionat d'Espanya d'Esquí de Muntanya, disputat aquest diumenge a l'estació d'esquí de Boí-Taüll Resort. Mireia Miró ha guanyat en categoria femenina

Ara
2 min
KIlian Jornet ha tornat a guanyar el Campionat d'Espanya d'Esquí de Muntanya.

BoíSense temps per al descans i només dos dies després d'obtenir la victòria en la prestigiosa Mountain Attack d'Àustria, Kilian Jornet ha disputat aquest diumenge el Campionat d'Espanya d'Esquí de Muntanya. Kilian, que defensava títol, ha dominat amb claredat la prova i obté d'aquesta manera una nova victòria que li serveix en el camí de preparació per a l'inici imminent de la Copa del Món de l'especialitat. En la categoria femenina, el títol ha estat per a la també catalana Mireia Miró.

La prova s'ha disputat pels voltants de l'estació d'esquí de Boí-Taüll Resort, sobre un itinerari dur i espectacular que ha passat per les zones de Moró, Sant Martí i Llevata, entre altres, amb l'inici en els 2.050 metres i el final en els 2.750. La prova s'ha disputat amb sol, una mica de fred i amb inversió tèrmica, cosa que ha propiciat que la neu estigués molt bé.

Kilian Jornet ha pogut demostrar el seu bon estat de forma, però no amagava el desgast: "M'he trobat una mica cansat; dissabte vam tenir un llarg viatge amb cotxe i el cansament també l'he notat de les setmanes d'entrenament que he estat fent". No obstant això, l'atleta ha demostrat aquest diumenge la classe que té i ell mateix ens resumeix l'essència de la prova: "Hem començat junts amb Marc Pinsach, però des del final de la primera pujada m'he pogut escapar i mantenir la diferència per aconseguir la victòria".

El proper dissabte, Kilian Jornet té davant seu un dels grans reptes d'aquesta temporada: l'inici de la Copa del Món a Arcalís. L'atleta de la Cerdanya no podia amagar la satisfacció després de revalidar el títol de campió d'Espanya, però la seva ment ja pensa en la pròxima cita: "És un títol que em fa molta il·lusió. Ara toca descansar, recuperar bé i pensar en el proper cap de setmana a la primera prova de la Copa del Món a Andorra".

Amb vista a començar la defensa del títol de la Copa del Món aconseguit la temporada passada, en què també va aconseguir el Mundial, Kilian Jornet passarà aquesta setmana entrenant entre Andorra i la Cerdanya.

stats