CURSES DE MUNTANYA
Esports 14/03/2012

Kilian Jornet, preparat per participar en la Pierra Menta, la cursa més mítica del calendari d'hivern

El català, que ha guanyat tres cops aquesta cursa, enguany hi participa al costat del seu amic Marc Pinsach

Ara
2 min
Kilian Jornet, durant una cursa de la temporada d'hivern d'enguany

BarcelonaKilian Jornet ja està ultimant els detalls a la localitat francesa d'Arêches-Beaufort, on del 15 al 18 de març es disputarà una de les proves més mítiques i importants del calendari d'hivern, la Pierra Menta. Una prova per parelles, on Jornet farà parella amb el seu amic Marc Pinsach. Junts hauran de cobrir un total de quatre etapes, amb un desnivell positiu de més de 10.000 metres.

Després d'un bon inici de temporada, Kilian Jornet explica les seves sensacions abans de començar la cursa aquest dijous: "L'inici de temporada ha estat perfecte, a nivell de resultats no podia esperar més i les sensacions han estat molt bones en totes les curses. Les dues últimes setmanes han servit per preparar aquesta segona meitat de temporada, amb carreres més llargues i tècniques. La bona meteorologia m'ha permès fer molts entrenaments a muntanya, amb recorreguts tècnics, al massís del Mont Blanc, l'Aguille Verte, el Tacul, Tour Ronde, Buet... L'última setmana ha estat molt intensa d'entrenaments, amb 30 h i 20.000 minuts i ara només toca descansar per arribar fresc aquest dijous. A més, Marc Pinsach ha vingut aquesta última setmana a casa meva a Chamonix per poder preparar la cursa junts, treballant bé el tècnic i les baixades".

El mateix Kilian comenta la il·lusió de poder córrer la cursa al costat del seu gran amic Marc Pinsach: "Després d'haver guanyat la cursa tres vegades (amb Florent Troillet i Didier Blanc), aquest any em fa molta il·lusió córrer amb un molt bon amic. És un plus de motivació. L'objectiu no és guanyar la cursa, ja que hi ha equips molt forts, però intentar estar el més endavant possible. Marc serà un gran campió en els anys que vénen i sempre motiva molt poder ajudar els que vénen trepitjant els talons. Fa quatre anys Florent Troillet va fer el mateix amb mi".

La Pierra Menta és una de les competicions més dures i importants de la temporada d'esquí de muntanya i sempre hi ha un altíssim nivell entre els participants. "Hi ha un parell d'equips italians molt forts, Manfred Reichegger i Lorenzo Holzneck seran els favorits, Trento i Eydalin també arriben molt bé, igual que els suïssos Troillet i Anthanmatten. Però no es poden menysprear equips com el de Bon Mardion, Favre... Els 10 primers llocs seran molt lluitats", assegura Kilian.

stats