ESQUÍ DE MUNTANYA
Esports 22/02/2011

Kilian Jornet revalida el títol de campió del món d'esquí de muntanya

El català ha patit fins el final a la prova de Vertical Race dels campionats del món d'esquí de Muntanya de Claut-Valcellina (Itàlia).

Redacció
2 min
Kilian Jornet, campió del món d'esquí de muntanya

BarcelonaEl català Kilian Jornet s'ha proclamat de nou campió del món de curses de muntanya. L'esquiador català, gran favorit, no s'ha posat nerviós quan l'esquiador francès Yannick Buffet ha atacat en els primers compassos de la cursa, però Jornet ha estat pacient amb el seu ritme atrapant a Buffet al final i superant-lo per quatre segons.

La Vertical Race, nom de la prova s'ha disputat sobre una distància de 540 metres, amb la sortida en els 1.270 metres i l'arribada en els 1.810. Normalment aquest tipus de proves se celebren a una distància d'entre 750 i 1.000 metres, però les condicions de la neu han requerit una retallada, el que ha fet que la prova fos molt més ràpida i explosiva del que és habitual. De fet, si avui Kilian ha invertit un temps de 24 minuts, en l'anterior Mundial va necessitar de 40 minuts per ser també campió.

"La veritat és que he sortit bé, però a la segona part de l'ascensió hi havia un tram amb molta pendent, que és on Yannick m'ha avançat uns 15 segons. A partir d'aquí he anat recuperant poc a poc, i quan faltaven uns 150 metres l'he passat", ha comentat el campió. Després de superar-ho, Kilian sabia que encara no tenia l'or a la butxaca, "ni molt menys, a Yannick ja el coneixia i sabia que havia de mantenir les diferències, perquè si me la jugava, a l'esprint probablement em guanyaria, pel que he forçat encara més el ritme abans d'arribar als últims metres. Sabia que ell estava molt fort, i no podia perdre temps ni mirant enrere -avui la boira no permetia establir tampoc unes bones referències visuals-, de manera que ho he donat tot fins a creuar la línia de meta". Per pujar al més alt del podi d'aquests Mundials, Kilian s'ha vist afavorit per l'efectiu treball dels esquís Ultimate d'Atomic. Per a la jornada d'avui, en la qual la temperatura estava sobre els -2ºC, el de Sabadell ha escollit un dels parells "que havia preparat a consciència, molt lleugers, que amb les fixacions no pesarien més de 750 grams. Els Ultimate han fet un treball perfecte ".

A l'espera de la cerimònia de les medalles, Jornet diu que està "molt content per aquesta medalla, per revalidar el títol, ja que ha estat una batalla molt intensa, però ara cal seguir treballant".

De fet, els Mundials d'Esquí de Muntanya encara continuen, i Kilian Jornet encara té opcions de medalla, especialment en l'Individual Race. "Demà tenim la prova d'esprint, però a mi no se'm dóna especialment bé. És una cursa explosiva de tres minuts, però m'anirà bé per entrenar l'Individual Race. He de seguir treballant i mantenir la concentració", sentència el d'Atomic. Davant el seu pròxim repte, la cursa és el dijous, Kilian es mostra confiat, "tinc experiència i m'he preparat bé, però els rivals ja han demostrat avui que estan també molt forts". Per sort, per al de Sabadell, Florent Perrier, or a l'Individual Race del passat Mundial, no estarà present en la línia de sortida, absència que aplanarà el camí de Kilian Jornet cap a la seva segona medalla en aquests Mundials. En l'anterior edició del Campionat del Món, Kilian va ser plata en la Individual Race.

Classificació Vertical Race Mundial d'Esquí de Muntanya

1.Kilian Jornet, 0:24:44

2.Yannick Buffet (FRA), 0:24:48

3.William Bon Mardion (FRA), 0:25:15

4.Damiano Lenzi (ITA), 0:25:31

5.Florent Perrier (FRA), 0:25:33

stats